Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακλήθηκε απόφαση νομιμοποίησης αυθαιρέτου

Την ανάκληση απόφασης του Δημοσίου για τη νομιμοποίηση αυθαίρετης επιχείρησης 400 τ.μ. στην παραλία Ιτέων της Πάτρας, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Σημειώνουμε ότι το θέμα της καταπάτησης της παραλίας είχε εδώ και πολύ καιρό καταγγείλει με πρωτοβουλίες του το ΚΚΕ.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας, «η Κτηματική Υπηρεσία της Αχαΐας εισηγήθηκε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, διότι η απόφαση αυτή στηρίχτηκε σε ανακριβή στοιχεία ως προς τη χρονολογία κατασκευής των αυθαίρετων έργων».

Παίρνοντας το λόγο, ο Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «η απάντηση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ως προς το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητική, από την άποψη ότι προχωρά, μετά από την άσκηση έντονων πιέσεων, στην ανάκληση της από 22.11.2006 απόφασης νομιμοποίησης. Εδώ, όμως, εγείρονται μία σειρά ζητήματα, κύριε υφυπουργέ. Το τι προηγήθηκε στο να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση, γιατί, όπως εκτιμούν οι υπηρεσίες σας και η Κτηματική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας και η Οικονομική Επιθεώρηση, υπήρξαν ψευδή στοιχεία, τα οποία σας προέτρεψαν να πάρετε την προηγούμενη απόφαση. Αρα, πρέπει να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ