Παρασκευή 18 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Αποκαλύψεις για λαθραίες μεταφορές

Με πρόσχημα και αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού

Eurokinissi

Αποκαλυπτικά στοιχεία για λαθραίες μεταφορές στον ΟΣΕ και συμβάσεις πώλησης χρησιμοποιημένων μετάλλων («σκραπ») έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, λίγες μέρες μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα στον Μπράλο.

Μετά τα χτεσινά δημοσιεύματα, για κύκλωμα λαθραίας μεταφοράς εμπορευμάτων με αδήλωτα βαγόνια, που προστίθενται σε εμπορικές αμαξοστοιχίες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε νέο σκάνδαλο στον Οργανισμό, το οποίο αφορά συμβάσεις πώλησης «σκραπ». Προανήγγειλε, μάλιστα, ο υπουργός ότι η διοίκηση της ΕΔΙΣΥ (θυγατρική του ΟΣΕ), το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με τις συμβάσεις αυτές, οι οποίες επέφεραν μεγάλη οικονομική ζημιά στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, πρόκειται για «μια υπόθεση που αφορά στην παραποίηση συμβάσεων, στην πλαστογράφηση ουσιαστικά της υπογραφής του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΙΣΥ, έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο, οι ιδιώτες που έκαναν σύμβαση για την αποκομιδή του "σκραπ" από τον ΟΣΕ, να κερδίζουν περισσότερα από αυτά τα οποία κανονικά θα έπρεπε να κερδίζουν και φυσικά να ζημιώνεται ο οργανισμός. Δηλαδή, άλλαζαν τις πρώτες σελίδες της σύμβασης κρατώντας την τελευταία που είχε την υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου».

Πάντως, ανεξάρτητα από τα υπαρκτά ή μη σκάνδαλα στον ΟΣΕ, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση - αξιοποιώντας και το συνολικό κλίμα που επικρατεί στον Οργανισμό - προχωρά ακάθεκτη στα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων και την περαιτέρω ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε χτες ότι σύντομα θα προχωρήσει «σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις συνολικά, για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση του Οργανισμού, προκειμένου να μπει σε μια άλλη πορεία».

Στο μεταξύ, τα χτεσινά δημοσιεύματα για τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον ΟΣΕ, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σε σχέση με το πρόσφατο ατύχημα στον Μπράλο και τις καταγγελίες συνδικαλιστών για υπέρβαρες αμαξοστοιχίες με παραποιημένα παραστατικά, απ' όπου ο ΟΣΕ φέρεται να χάνει εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ για παράνομη μεταφορά εμπορευμάτων, ο υπουργός επιφυλάχτηκε να απαντήσει έως ότου ολοκληρωθεί το πόρισμα του ΟΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχίες... χωρίς αντίκρισμα (2008-07-19 00:00:00.0)
Κρύβουν τις ευθύνες τους στο «ανθρώπινο λάθος» (2008-07-16 00:00:00.0)
Εγκληματική πολιτική (2008-07-15 00:00:00.0)
Σακατεύτηκε εργαζόμενος (2005-03-10 00:00:00.0)
Αποζημιώσεις «μαμούθ» για την απομάκρυνσή τους (2004-03-10 00:00:00.0)
Αλλαγή διοίκησης και στον ΟΣΕ (2000-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ