Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με συνέπεια στον αγώνα

Κινητοποιήσεις στο σούπερ μάρκετ «Μασούτης»  και όπου παραβιάζονται ωράριο και εργασιακές σχέσεις

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία στα εμπορικά καταστήματα. Το προηγούμενο Σάββατο, από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα απέκλεισαν με ανθρώπινη αλυσίδα την είσοδο του σούπερ μάρκετ «Μασούτης» επί της οδού Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και την ωμή παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τη μεριά της εργοδοσίας. Μετά το πέρας της κινητοποίησης οι εμποροϋπάλληλοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο, 7 Οκτώβρη, στον ίδιο χώρο.

Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στις κινητοποιήσεις που έχει ξεκινήσει από την αρχή του Σεπτέμβρη η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων του νομού και που έχουν αποδώσει καρπούς, αφού ήδη η διεύθυνση του σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» δεσμεύτηκε να τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση. Σύμφωνα με καταγγελίες της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, στη συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», καταπατιέται βάναυσα το 8ωρο, ενώ μέσα σε καθεστώς τρομοκρατίας οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να σφουγγαρίζουν και να καθαρίζουν, παράλληλα με τα καθήκοντά τους, αφού τα καταστήματα δε διαθέτουν προσωπικό καθαριότητας.

Οι εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο χώρο έξω, καταγγέλλοντας την εργοδοσία, αλλά και την κυβερνητική πολιτική που θυσιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου. Στις 4 ακριβώς το απόγευμα οι εμποροϋπάλληλοι απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος, ενώ με τη μαζικότητα και το δυναμισμό τους απέτρεψαν να επαναληφθούν έκτροπα (τραμπουκισμοί, αστυνομική βία), όπως έγινε στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων βδομάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ