Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κόλπα ΠΑΣΟΚικά... .

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΤΕ ΒΡΕ, τους παρεξηγήσαμε εκεί στο ΠΑΣΟΚ. «Θεωρητικά» μιλούσε η Λ. Κατσέλη, όταν έλεγε πως πρέπει να κλείσουν μερικές ΔΕΚΟ...

Αν δεν έχουν «κοινωνική προσφορά», σκέφθηκε, τι να τις κάνουμε. Αλλά μόνο θεωρητικά, το ξαναλέμε.

Μόνο που σε αυτή τη χώρα από το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρουμε μόνο τη ...θεωρία του. Αυτή τη μάθαμε τα τελευταία χρόνια, που προσπαθεί να «το παίξει» αντιπολίτευση.

Δυστυχώς, γνωρίζουμε την πρακτική του επί 20 χρόνια. Τα νομοσχέδιά του, τις τακτικές του, τη στάση των συνδικαλιστικών του παρατάξεων.

Ομολογουμένως, δεν έκλεισε πότε καμία ΔΕΚΟ. Απλά, τις ...ιδιωτικοποίησε, υπονόμευσε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, άσκησε πολιτικές λιτότητας.

Επίσης παραχώρησε το «μάνατζμεντ» κάποιων ΔΕΚΟ σε εταιρείες που θησαύρισαν και έφυγαν, αφήνοντας τα πράγματα χειρότερα από ό,τι τα είχαν βρει.

Να μην ξεχάσουμε ότι υπέγραψε και μερικές εκατοντάδες συμβάσεις με πολυεθνικές (της «Ζήμενς» συμπεριλαμβανομένης) και «έδεσε» τους οργανισμούς σε όποια συμφέροντα του φαινόταν πιο βολικά.

Γενικώς, λένε ότι προηγείται η θεωρία και ακολουθεί η πρακτική. Ομως, επειδή στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ συμβαίνει το αντίθετο, μπορούμε να βγάλουμε χρησιμότατα συμπεράσματα.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ικανοποιημένη από την υλοποίηση του νομοσχεδίου της για τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλώνει η Φάνη Πετραλιά. Γιατί, λέει, η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες.

Την πληροφορούμε ότι αν «οι πολίτες» είχαν καταλάβει τι πρόκειται να γίνει με το Ασφαλιστικό, μάλλον η ΝΔ δε θα ήταν στην κυβέρνηση.

Ομως, αλλιώς τους τα παρουσίασαν (ως συνήθως) και άλλα έκαναν. Κι ετοιμάζουν ακόμη χειρότερα.

Αν θεωρούν, μάλιστα, πρόοδο το να συζητάμε σήμερα αν θα δοθούν κανονικά οι συντάξεις ή όχι, τότε κάθε σχόλιο περισσεύει.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ