Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευρω-ραβασάκια με διαδικαστικές αντιπαραθέσεις

Επιστολές πάνε κι έρχονται τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και την Αριστοτέλους για το θέμα της υπογραφής κλαδικής σύμβασης - που θα ρυθμίζει και το θέμα των εφημεριών - αλλά και ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου έστειλαν επιστολή για το θέμα προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο στις 29/7/2008 και προχτές απάντησε ο υπουργός Υγείας. Χτες οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν ζητώντας απάντηση αν ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί «με τη διαπραγματευτική ομάδα της ΟΕΝΓΕ».

Η αλήθεια είναι ότι το υπουργείο Υγείας «τα βρήκε» στo πλαίσιo των ευρωπαϊκών οδηγιών με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας των γιατρών ΟΕΝΓΕ, που αρχικά την αποτελούσαν η ΔΗΚΝΙ (στηρίζεται από τη ΝΔ), η ΠΑΣΚ (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και η «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» (ΑΕΓ - που στηρίζεται από το ΣΥΝ). Μετά το αδιέξοδο του διαβόητου διαλόγου δημιουργήθηκε μια νέα πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΕΝΓΕ από την ΑΕΓ, την «Αριστερή Συσπείρωση Ιατρών» (ΑΡΣΙ) και μέρος της ΠΑΣΚ και οδήγησαν στο έκτακτο συνέδριο, στο οποίο αποφασίστηκε η συγκρότηση νέας διαπραγματευτικής ομάδας. Στο πλαίσιο της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου δεν υπάρχει καμιά καταδίκη της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ούτε και των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων που ενσωματώνουν το μεγαλύτερο μέρος των κοινοτικών οδηγιών για τους γιατρούς στο εθνικό δίκαιο.

Μακριά από το άγγιγμα των κοινοτικών οδηγιών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας κινούνται και οι επιστολές που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Υγείας. Ευρω-ραβασάκια δηλαδή με διαδικαστικές - και γι' αυτό ανούσιες - αντιπαραθέσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ