Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διγλωσσία και υποκρισία για άλλη μια φορά

Γεμάτος αλαζονεία ο Αλέκος Αλαβάνος ισχυρίστηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΚΕΣ και τα κολέγια, ότι η αντιπαράθεση για τα δημόσια πανεπιστήμια γίνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει από τη μια την προσπάθεια οικειοποίησης των φοιτητικών αγώνων, και από την άλλη επιχειρεί να κρύψει τη διγλωσσία και την υποκρισία του, καθώς ενώ... υπερασπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, από την άλλη ανησυχεί για τη μη εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΚΕΣ!

Η πραγματική θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε και από την τοποθέτηση του εισηγητή του Τάσου Κουράκη, ο οποίος δήλωσε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα που επιβάλλουν οι οδηγίες της ΕΕ. Η δήλωση διανθίστηκε με ανησυχία για το τι θα γίνουν οι 25.000 απόφοιτοι των κολεγίων, για τους οποίους είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σε σχέση με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Οσο για την αντίσταση στην ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ την περιορίζει στην εφαρμογή του αριθμού 149 της Συνθήκης, που υποκριτικά λέει ότι το περιεχόμενο της εκπαίδευσης είναι αρμοδιότητα των κρατών - μελών. Ομως και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι αυτό είναι «φύλλο συκής», καθώς η ΕΕ έχει χίλιους τρόπους να επιβάλλει την πολιτική της, μια πολιτική που θέλει τα πανεπιστήμια πηγή κερδοφορίας των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ