Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχώρηση Ζορμπά με κατηγορίες προς Αλογοσκούφη

Αποδεχόμενος ουσιαστικά την αποπομπή του, ο πρόεδρος της «Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος», Γ. Ζορμπάς, υπέβαλε χτες εγγράφως την παραίτησή του, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο-«σκούπα» - που περιλαμβάνει διατάξεις από τον «τρομονόμο», τις αυξήσεις- πρόκληση των δικαστών μέχρι τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις όσων απασχολούνται στις ΔΕΚΟ ή τις πρώην ΔΕΚΟ - η κυβέρνηση αποφάσισε την αντικατάσταση της «Ανεξάρτητης Αρχής» από νέα διοικητική αρχή, με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Ζορμπάς, που επρόκειτο να παραμείνει στο πόστο του έως ότου δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος που προβλέπει τη σύσταση της νέας διοικητικής αρχής, έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, όπου:

  • Ανακοίνωσε πως αποχωρεί με ήσυχη τη συνείδησή του.
  • Χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο- «σκούπα».
  • Κατηγόρησε τον Γ. Αλογοσκούφη ότι δεν έχει νομική κατάρτιση, προκαλώντας τον παράλληλα να δημοσιεύσει τις αποδοχές του.
  • Αρνήθηκε να μιλήσει για την υπόθεση με τα δομημένα ομόλογα και τις άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.
  • Για την υπόθεση «Ζήμενς» είπε ότι ασχολείται από το 1995, όταν έλεγχε τις συμβάσεις του ΟΤΕ για την προμήθεια υλικού.
  • Κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να είναι πιο προσεκτικό στις ανακοινώσεις του, ενώ έβαλε και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
  • Ανέφερε ότι η Βρετανία ήταν έτοιμη να δώσει όλες τις εμπιστευτικές πληροφορίες για τον κ. Παπαμαρκάκη εάν το ζητούσε επισήμως η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που - όπως σημείωσε - δεν έγινε για αδιευκρίνιστους λόγους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζορμπά, στελέχη του υπουργείου Οικονομίας έλεγαν ότι το θέμα είναι θεσμικό και όχι προσωπικό, προσθέτοντας ότι εάν ο Γ. Ζορμπάς έχει στοιχεία για οποιαδήποτε από τις έρευνες που έχει διενεργήσει, θα πρέπει να τα δημοσιοποιήσει άμεσα και να τα καταθέσει στην εισαγγελία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Ζορμπά, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει πως ο Γ. Ζορμπάς θα αντιδράσει, θα εκδικηθεί, θα υπονοήσει πράγματα που αφορούν σε σημαντικές ανοιχτές υποθέσεις, όπως εκείνες της «Ζήμενς» και της «Γερμανός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ