Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η πολιτική που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών

ICON

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει τα δάση της χώρας, από πηγή ζωής και δημόσιο αγαθό και περιουσία, σε εμπόρευμα και πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι ακριβώς αυτή η πολιτική που «οπλίζει» το χέρι των κάθε λογής εμπρηστών, καταπατητών και οικοπεδοφάγων.

Παραθέτουμε συνοπτικά τις αποδείξεις ενοχής τους:

  • Τη 15ετία 1991-2005 από τα 11 στρέμματα δασικών εκτάσεων που καίγονταν αναδασωνόταν μόνο το 1!
  • Δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια για τη σύνταξη του Εθνικού Δασολογίου.
  • Με το νόμο 998/1979 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να αποχαρακτηρίσει 25 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, βαφτίζοντάς τα «χορτολίβαδα».
  • Ακολούθησε ο νόμος 1734/1987 «περί βοσκοτόπων» - επί ΠΑΣΟΚ - με τον οποίο επιχειρήθηκε να αποχαρακτηριστούν 45 εκατομμύρια στρέμματα δάσους.
  • Στη συνέχεια με τη δασοκτόνα συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και το νόμο 3208/2003 (που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η ΝΔ), παραδόθηκαν στην τσιμεντοποίηση εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων.
  • Τα παραπάνω συμπληρώνονται με την εγκατάλειψη κάθε έννοιας πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και την κατάργηση των Σωμάτων δασοπυρόσβεσης, που έγινε επί ΠΑΣΟΚ το 1998 (χρονιά που κάηκαν χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη).
  • Το Πυροσβεστικό Σώμα λειτουργεί με ελλείψεις 4.000 δασοπυροσβεστών και υλικοτεχνικής υποδομής.
  • Η δασοκτόνα και εμπρηστική πολιτική τους υποβοηθιέται ακόμα και σήμερα με την αντιεπιστημονική οριοθέτηση των δασών, έργο που ανέθεσε η «Κτηματολόγιο ΑΕ» και που οδηγεί στον αποχαρακτηρισμό έως και του 30% των δασών και δασικών εκτάσεων, ενώ με το νόμο 3127/2003 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χάρισε χιλιάδες δασικές εκτάσεις που είχαν τσιμεντωθεί στους ίδιους τους καταπατητές!
  • Η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις του δικομματισμού εφαρμόζουν το «κόλπο» της εξαίρεσης από την αναδάσωση δασικών εκτάσεων, μεταβάλλοντάς τες σε «φιλέτα» οικοπεδοποίησης. Το ίδιο έγινε το 1995, το 1998 και το 2005 στα καμένα της Πεντέλης, το ίδιο έγινε και φέτος με έκταση 62,5 στρεμμάτων στην Πάρνηθα, που είχε παραχωρήσει ο νόμος 3139/2003 (του ΠΑΣΟΚ) στο καζίνο για τις επεκτάσεις του!

Οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν πλέον σημαντικές εμπειρίες για να εκτιμήσουν το επικίνδυνο και εγκληματικό αποτέλεσμα της πολιτικής και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά και στην προστασία του δασικού πλούτου της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ