Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η γύμνια φέρνει γκρίνια

Πέρυσι, με διάφορες προφάσεις, δεν τόλμησαν καν να κατέβουν στο δρόμο για πορεία, μήπως και αποκαλυφθεί η γύμνια τους. Φέτος, φοβούμενοι προφανώς το ίδιο φιάσκο, ψάχνουν τρόπο να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, διεκδικώντας - με τη στήριξη λυτών και δεμένων - το χώρο που εδώ και δυόμισι σχεδόν μήνες έχει κατοχυρώσει το ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωσή που διοργανώνει, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 6 του Σεπτέμβρη.

Ο λόγος για την πλειοψηφία του ΕΚΘ, που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι το Αγαλμα Βενιζέλου τής ανήκει (!) και εγκαλεί το ΠΑΜΕ, γιατί έγκαιρα ζήτησε από το Δήμο και πήρε την άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης σ' αυτό το σημείο της πόλης. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, το θράσος των συμβιβασμένων ενισχύεται και από την απόφαση του Δήμου να δώσει τον ίδιο χώρο και στο ΕΚΘ, απαντώντας θετικά σε αίτημα που αυτό κατέθεσε 46 μέρες μετά το ΠΑΜΕ!

Πρόκειται για καραμπινάτη συμπαιγνία, με στόχο τις ταξικές δυνάμεις, αφού όπως καταγγέλλει και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της «δεν τους φταίει ο χώρος, αλλά η πολιτική ΕΚΘ - ΓΣΕΕ, ΕΔΟΘ - ΑΔΕΔΥ, που απομακρύνει τους εργαζόμενους από τις συγκεντρώσεις τους. Η πανελλαδικά μεταφερόμενη φιέστα, με χρηματοδότηση της ΓΣΕΕ, για να "κοσμήσει" το επικοινωνιακό παιχνίδι Καραμανλή - Παπανδρέου, με συμμετοχή πρώην (ΠΑΣΟΚ) και νυν (ΝΔ) υπουργών που έθαψαν τα εργατικά δίκαια, δεν έχει σχέση μ' αυτά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ