Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Κατάργηση κάθε νόμου που εμπορευματοποιεί την Υγεία

Την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προωθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που εντείνει την εμπορευματική δράση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), αξιοποιώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών στους επιστημονικούς συλλόγους των γιατρών.

«Τα μέτρα που προωθούνται έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, ενισχύουν την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα. Το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη και να ανοίξει το δρόμο για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με πλήρη ανάπτυξη της ΠΦΥ, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, πλήρως υποταγμένο στις λαϊκές ανάγκες. Να απαιτήσει την κατάργηση κάθε νόμου και ΠΔ που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί την Υγεία», υπογραμμίζουν οι γιατροί της ΔΗΠΑΚ.

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στους επιστημονικούς φορείς και τα συνδικάτα των γιατρών, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις γιατί η σημερινή ηγεσία τους, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, πρωτοστατεί στην εμπορευματοποίηση. Οι δήθεν διαφωνίες που διατυπώνονται αφορούν αποκλειστικά και μόνο το μοίρασμα της πίτας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Αννα Κύττα, μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αλέκος Τομαράς, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Ηλίας Σιώρας, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Ανδρέας Καλιακμάνης και Μαριάνθη Αλειφεροπούλου, μέλη της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ, Γιώργος Ζιάγκος, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Ελευθερία Παπουτσιδάκη, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ