Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑΞΟΥ
Αγώνας για δωρεάν και δημόσια Πρόνοια

Αλλη μια πτυχή της εμπορευματοποίησηςτων αναγκώντης εργατικής οικογένειας καταγγέλλει η ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ

Eurokinissi

Αλλη μια πτυχή της εμπορευματοποίησηςτων αναγκώντης εργατικής οικογένειας καταγγέλλει η ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ
Με απόλυση απειλούνται πέντε εργαζόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Νάξου, καθώς ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των κοινοτικά επιδοτούμενων προνοιακών δομών των δήμων οδηγεί και στο κλείσιμό τους. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί με κουπόνια τους δικαιούχους γονείς, οι οποίοι επιλέγουν ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, πού θα στείλουν τα παιδιά τους.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ σημειώνει τον κίνδυνο περίπου 60 με 70 παιδιά, κατά την καλοκαιρινή περίοδο και 15 με 20 το χειμώνα να στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο ΚΔΑΠ. Επιβεβαιώνεται έτσι, όπως σημειώνει και η Οργάνωση, η θέση του ΚΚΕ για τους στόχους που εξυπηρετούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα:

«Οι στόχοι αυτών των προγραμμάτων είναι αποσπασματικοί, με ημερομηνία λήξης, κρατώντας ομήρους εργαζόμενους σε αυτά και γονείς που ελπίζουν να συνεχιστούν. Πρόκειται για προγράμματα που είναι ενάντια στις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στο δικαίωμα για σταθερή και μόνιμη εργασία, ενισχύοντας και στηρίζοντας τις ελαστικές μορφές εργασίας και στο προσωπικό των κέντρων και των σταθμών και στα κριτήρια των εργαζομένων που δικαιούνται τις υπηρεσίες. Μέσω δε των επιδοτήσεων εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα στους ιδιώτες τέτοιων ιδιωτικών κέντρων και σταθμών, εντάσσοντάς τους μάλιστα στη "δημόσια" πρόνοια (!), αντί να δημιουργηθούν δημόσια και δωρεάν ΚΔΑΠ και Σταθμοί, να εκσυγχρονιστούν παλιότεροι και να δημιουργηθούν καινούριες υποδομές».

«Το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλους τους φορείς και τα σωματεία των εργαζομένων του νησιού μας. Τους αφορά άμεσα και σαν εργαζόμενους και σαν γονείς», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η ΚΟ Νάξου καταλήγει υπογραμμίζοντας τη στήριξή της «στα αιτήματα των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ Νάξου». «Ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των ΚΔΑΠ είναι η μόνη εγγύηση και για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και για την εξασφάλιση ουσιαστικής και καθολικής κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής για τις οικογένειες των εργαζομένων (Ελλήνων και μεταναστών)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών (2018-08-24 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται ο αποκλεισμός χιλιάδων παιδιών (2017-06-28 00:00:00.0)
Την ερχόμενη βδομάδα οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς (2017-05-20 00:00:00.0)
Δημοσιοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους παιδικούς σταθμούς (2016-08-18 00:00:00.0)
Συνεχίζει να αποπροσανατολίζει η κυβέρνηση (2014-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ