Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Επίθεση με κάθε μέσο από τους μεγαλοεργοδότες

Με την κυβέρνηση να τους ζεσταίνει την πλάτη, επιχειρούν να αποσπάσουν ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα από τους εργαζόμενους

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι μεγαλοκαταστηματάρχες δεν πρόκειται να παραιτηθούν από το αίτημα να λειτουργούν τα καταστήματά τους τις Κυριακές. Πολύ περισσότερο που σύμμαχό τους σ' αυτό το αίτημα έχουν την κυβέρνηση, τις άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις του κεφαλαίου.

Την ώρα που οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρείται ζεστή η συζήτηση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οι μεγαλοκαταστηματάρχες «χτυπούν» αδιακρίτως σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσδοκώντας να αποσπάσουν ευνοϊκή απόφαση από τους Περιφερειάρχες, οι οποίοι έχουν και την αρμοδιότητα να επιτρέπουν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με πρόσχημα ότι οι περιοχές όπου αυτά λειτουργούν είναι τουριστικές. Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγαλέμποροι επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν «ντε φάκτο» την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ενα τέτοιο παράδειγμα έρχεται και από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου καταστηματάρχες της μαρίνας του Φλοίσβου, με αίτημά τους προς την Περιφέρεια, απαίτησαν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. «Πλεύρισαν», μάλιστα, και εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να αποσπάσουν τη συναίνεσή τους. Ο Περιφερειάρχης στη συγκεκριμένη περίπτωση υποχρεώθηκε να απορρίψει το αίτημα. Γίνεται, ωστόσο, φανερό ότι η επιθετικότητα των μεγαλοεργοδοτών οξύνεται και απαιτείται σθεναρή απάντηση από τους εργαζόμενους και συσπείρωση στα ταξικά τους συνδικάτα, ώστε να κόβεται με τη μία ο βήχας σε όποιον επιχειρεί να στερήσει τις Κυριακές από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ