Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Περισσότερη βλάβη απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί προκάλεσε η πάνω από δύο χρόνια διαρροή ραδιενέργειας απ' το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, «USS Houston», σε μεγάλα λιμάνια της Ιαπωνίας... Αυτό παραδέχτηκε χτες ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενος επίσημα κρατικά στοιχεία των ΗΠΑ και σχετική έκθεση της αμερικανικής πρεσβείας, που σημειώνει πως απ' το «USS Houston» «διέρρεε σταθερά μικρή ποσότητα ραδιενέργειας απ' τον Ιούνιο του 2006 έως τον Ιούλιο τρέχοντος έτους», οπότε εντοπίστηκε το πρόβλημα, όταν το σκάφος εισήλθε σε λιμάνι της Χαβάης.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικής δύναμης που θα ενταχθεί στην ισπανική αποστολή στο Αφγανιστάν εξετάζει η κυβέρνηση της Κολομβίας. Παράλληλα χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Αμυνας Κολομβίας και Γαλλίας ανακοινώθηκε η επίτευξη συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία για την «καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών».

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.-- Ο εισαγγελέας του έκτακτου στρατοδικείου του Γκουαντάναμο, Τζον Μέρφι, ζήτησε ποινή κάθειρξης όχι μικρότερη των 30 χρόνων κατά του Σαλίμ Χαμντάν, πρώην οδηγού του ηγέτη της «Αλ Κάιντα», Οσάμα Μπιν Λάντεν, που κρίθηκε ένοχος «για υλική υποστήριξη της τρομοκρατίας».

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Ο πρόεδρος του Κογκρέσου της Γουατεμάλας Εδουάρδο Μέγιερ παραιτήθηκε, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος συνεργατών του ότι καταχράστηκαν κονδύλια του κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ