Κυριακή 17 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Εκθεση νέων χαρακτών

Εργο της Ράνιας Φραγκουλίδου
Εργο της Ράνιας Φραγκουλίδου
Το πέμπτο «ταξίδι» της ξεκίνησε πριν λίγες μέρες από την Καλαμάτα (Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου - Ναβαρίνου 8), η έκθεση «Νέοι Χαράκτες», που οργανώνει κάθε τρία χρόνια η «Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος». Φέτος, η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ζωγράφου και χαράκτριας Λουκίας Μαγγιώρου, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας. Η Λ. Μαγγιώρου, σύντροφος στη ζωή, στην τέχνη και στον αγώνα του μεγάλου χαράκτη Α. Τάσσου και επί χρόνια επίτιμη πρόεδρος της Εταιρείας, στήριξε τη δημιουργία των νέων εικαστικών δημιουργών.

Η 5η έκθεση παρουσιάζει 70 έργα τριάντα ενός νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, δύο Κυπρίων, ενός Αλβανού και ενός Ούγγρου, τα οποία επιλέχτηκαν από κριτική επιτροπή και εκπροσωπούν όλα τα είδη της χαρακτικής. Μετά την παρουσίασή της στην Καλαμάτα η έκθεση θα ταξιδέψει για τα επόμενα δύο χρόνια ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρείας, Κώστας Νίτσος, στο σημείωμά του με αφορμή την 5η διοργάνωση, διαβεβαιώνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι καταστατικές αρχές δεν άλλαξαν (...) Αποκλείουμε κάθε ποδηγέτηση στη δουλειά των νέων καλλιτεχνών, δε στηρίζουμε αλλά και δεν αποκλείουμε καμιά τεχνοτροπία και τάση. Δεν ελέγχουμε την ελευθερία στην Τέχνη! Απαράβατος μόνο περιορισμός, η ύπαρξη ποιότητας!».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Βασιλική Αναστασίου, Ειρήνη Αντωνιάδη, Φανή Αχείμαστου, Εύα Βασδέκη, Ματίνα Γεωργά, Πατρίτσια Ευγενία Δεληγιάννη, Ιωάννα Δελφίνο, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Μαρία Ζαβιτσάνου, Κων/νος Καρακώστας, Κρίσιμο Κλέβες, Λάζαρος Κόκκαλης, Ανδρέας Κοντόνης, Ελένη Κυριακίδου, Ελένη Λιβανού, Κώστας Μαρκόπουλος, Φαίη Μητσάνη, Χρύσα Μπεζιργιαννίδου, Γιώργος Πάλλης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Παρασκευή Πλεύρη, Γιώργος Τσαγγάρης, Δημήτριος Τσιρογιάννης, Timea Fabry, Αθανάσιος Φαλιαγκάς, Μιχάλης Φαντάρος, Παναγιώτης Φερεντίνος, Ράνια Φραγκουλίδου, Αννα Χαρακτινού, Αναστασία Χαροκόπου και Αναστασία Χατζίρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ