Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αναφερόμενο στις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Οι αιτίες των πολεμικών συγκρούσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες στη Γεωργία είναι ίδιες με τις αιτίες που γεννούν κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς, των μεγαλύτερων μεριδίων στις αγορές και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η περιοχή γύρω από τον Καύκασο και την Κασπία θάλασσα είναι πλούσια σε ενέργεια και πρώτες ύλες και τόπος περάσματος αγωγών μεταφοράς ενέργειας. Ηδη πάνω στο αίμα των εκατοντάδων νεκρών έχει ξεκινήσει "παζάρι" μεταξύ των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα της λείας.

Η κρίση που ξέσπασε στη Νότια Οσετία αποτελεί συνέχεια σε μια σειρά εξελίξεων που συμβαίνουν και στην περιοχή μας. Εξελίξεις που υπαγορεύονται από τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, οι εξελίξεις στη γειτονική Τουρκία και στη Μέση Ανατολή είναι μόνο μερικές από αυτές που συνθέτουν μια επικίνδυνη κατάσταση και στη "γειτονιά" μας.

Η κατάσταση γίνεται πιο ζοφερή για τη χώρα μας κι από τη συμμετοχή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο της σημερινής της ΝΔ όσο και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, που χωρίς κανένα δισταγμό συμμετέχουν στους εκάστοτε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς παντού ανά τον κόσμο. Εχουν μετατρέψει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας σε ορμητήρια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων, δίνουν ελληνική γη για να εγκαθίστανται ΝΑΤΟικά στρατηγεία (Κουτσόχερο) και Ευρωστρατηγεία (Λάρισα) και ΝΑΤΟικές βάσεις, στέλνουν στρατεύματα και πλοία για να εξασφαλίσουν μερίδιο από τη "λεία" και για τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες.

Αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί καμία σχέση δεν έχουν με τη θέληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού μας. Το ΕΚΝΛ καλεί την εργατική τάξη του Νομού μας να αντιδράσει άμεσα μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό και να απαιτήσει:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ