Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΑΝΙΑ
Το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ των κομμουνιστών

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--

Το σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πια πολιτικό και πολιτιστικό φεστιβάλ, στο Λαϊκό Πάρκο της Κοπεγχάγης, με πρωτοβουλία των κομμουνιστικών κομμάτων, ΚΚ στη Δανία(KpiD) και ΚΚ Δανίας (DKP).

Το φεστιβάλ είναι μια απάντηση στο πολιτιστικό ισοπέδωμα και την εμπορευματοποίηση της τέχνης που προωθείται από την ΕΕ μέσω κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Θα πάρουν μέρος γνωστοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο Peter Abrahamsen, θα υπάρχει χώρος διεθνούς αλληλεγγύης και θα γίνουν πολλές συζητήσεις για την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ΕΕ.

Το Σάββατο, μεταξύ άλλων, θα γίνει συζήτηση για τις επιπτώσεις του τρομονόμου στη Δανία και γενικότερα τις συνέπειες από την αντιτρομοκρατική υστερία. Συνδικαλιστικά στελέχη από το ταξικό κίνημα θα πάρουν μέρος σε ανοιχτή συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στις επιπτώσεις των αναδιαρθρώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με πολιτική ομιλία της ΓΓ του ΚΚ στη Δανία σ. Μπέτυ Κάρλσον.

Στο Φεστιβάλ θα παραβρεθεί και αντιπροσωπεία της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ, η οποία καλεί όλους τους Ελληνες εργαζόμενους που ζουν στη Δανία να πάρουν μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ