Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Εσπασε τα χρονόμετρα ο Μπολτ

Ασύλληπτο ρεκόρ από τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ

Eurokinissi

Ασύλληπτο ρεκόρ από τον Τζαμαϊκανό σπρίντερ
Η υπεράνθρωπη πορεία του Γιουσέιν Μπολτ συνεχίστηκε και στο αγώνισμα των 200 μ. Υστερα από το εξωπραγματικό 9.69 στα 100 μ. ο 22χρονος (21/8/1986) Τζαμαϊκανός, κέρδισε το χρυσό στην έτερη κούρσα ταχύτητας και πάλι με νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτή τη φορά το χρονόμετρο σταμάτησε στα 19.30, βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοση (19.32) του Μάικλ Τζόνσον από το 1996 στην Ατλάντα. Ο Τζαμαϊκανός με το επίτευγμά του διέψευσε τον (πλέον) προηγούμενο κάτοχο της καλύτερης επίδοσης, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει: «ήσυχος όσον αφορά το ρεκόρ μου, ίσως κάποτε να το σπάσει ο μικρός αλλά όχι σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Επιπλέον ο νεαρός σπρίντερ έγινε ο πρώτος αθλητής - στην ιστορία της διοργάνωσης - που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στα 100μ. και στα 200μ., έχοντας καταρρίψει και στις δύο κατηγορίες τα παγκόσμια ρεκόρ. Και ο δεύτερος αθλητής που παίρνει χρυσό μετάλλιο και στις δύο αποστάσεις στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Αμερικανό, Καρλ Λιούις (1984, στο Λος Αντζελες). Δεύτερος ήταν ο Μαρτίνα από τις Ολλανδικές Αντίλλες (19.82) και τρίτος ο Αμερικανός Ουάλας Σπίρμον. Ομως, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στην Οζάκα, ακυρώθηκε επειδή πάτησε στη διαχωριστική γραμμή των διαδρόμων. Ετσι, το χάλκινο μετάλλιο πέρασε στον συμπατριώτη του Σον Κρόφορντ (19.96).

* Η Τζαμαϊκανή Μελέιν Γουόκερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. με εμπόδια. Ο χρόνος της ήταν 52.64, επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Τίστα (53.70) και τρίτη η Βρετανίδα Ντέινβερς (53.84).

* Η οικοδέσποινα γυναικεία ομάδα χόκεϊ επί χόρτου της Κίνας, πανηγύρισε χτες την πρόκρισή της στον τελικό. Επικράτησε της Γερμανίας και θα διεκδικήσει την πρωτιά από την Ολλανδία που κέρδισε άνετα την Αργεντινή με 5-2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ