Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Αργησε να ξυπνήσει

Για την 7η θέση πάει η Εθνική ανδρών

Sportidea

Για την 7η θέση πάει η Εθνική ανδρών
Στην προσπάθεια για την κατάκτηση της έβδομης θέσης του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών, η εθνική ομάδα νίκησε χτες, στο πλαίσιο των αγώνων για τις θέσεις 7-12, την Κίνα με 13-8, μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Τώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει σε ματς για τις θέσεις 7-10 κόντρα στη Γερμανία την Παρασκευή και, αν κερδίσει, θα διεκδικήσει την έβδομη θέση του τουρνουά, αμβλύνοντας κάπως τις αλγεινές εντυπώσεις από τη μέτρια συνολικά παρουσία των παικτών του Σάντρο Καμπάνια στους αγώνες του Πεκίνου. Η εθνική ήταν από την αρχή καλή και κυριάρχησε κόντρα στην Κίνα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντόσκα, ο οποίος πέτυχε συνολικά 4 γκολ. Παρά την προσπάθεια των Κινέζων, η διαφορά διατηρήθηκε και η εθνική πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη 7-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική διόρθωσε κάποια αμυντικά λάθη, προηγήθηκε με 9-5 και στην τελευταία περίοδο διατήρησε τη διαφορά, αν και χαλάρωσε στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχτεί κάποια τέρματα, κατακτώντας τελικά τη νίκη με 13-8.

  • Οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης υποχώρησαν στην 8η θέση στην κατηγορία «Tornado», μετά την 8η, 9η και 10η ιστιοδρομία, όπου τερμάτισαν 10οι, 6οι και 13οι αντίστοιχα. Τώρα βρίσκονται 16 βαθμούς μακριά από την 3η θέση και το μετάλλιο είναι δύσκολο στην τελευταία ιστιοδρομία! Στην κορυφή είναι πάντα οι Ισπανοί Εσαβάρι - Παθ με 36 βαθμούς ποινής.
  • Την όγδοη θέση κατέλαβε ο Νίκος Κακλαμανάκης στην ιστιοπλοϊκή κλάση RS:X, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου, ο οποίος κατέλαβε τη 13η θέση στη γενική κατάταξη. Ως προς τα μετάλλια, ο Νεοζηλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, Τομ Ασλεϊ, κατάκτησε το χρυσό, ο Γάλλος Ζιλιάν Μποντέμπς το ασημένιο και ο Ισραηλινός Σαχάρ Ζουμπάρι το χάλκινο.
  • Τη δέκατη θέση κατέλαβαν οι Εύη Μακρυγιάννη και Δέσποινα Σολωμού στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 45.667 στο σημερινό ελεύθερο πρόγραμμα και συνολικά συγκέντρωσε 91.501 βαθμούς (προσμετράται και το τεχνικό μέρος του προκριματικού). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ρωσίδες Αναστασία Νταβίντοβα και Αναστασία Ερμάκοβα με 99.251, το ασημένιο οι Ισπανίδες Γκέμα Μενγκουάλ και Αντρέα Φουέντες με 98.334 και το χάλκινο οι Σάχο Χαράντα και Εμίκο Σουζούκι από την Ιαπωνία με 97.167 βαθμούς.
  • Ο Εμζάριος Μπεντινίδης ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Γκεοργκίτσα Στεφάν, σε αγώνα για τον β΄ γύρο των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 74 κιλών ελευθέρας πάλης. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο παλαιστής μας έχασε την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον Λευκορώσο Μουράντ Γκαϊντάροφ για το χάλκινο μετάλλιο.
  • Στο στίβο και συγκεκριμένα στα 110 μέτρα εμπόδια, ο Δουβαλίδης στον ημιτελικό έκανε καλή κούρσα, τερμάτισε 5ος όμως έμεινε εκτός τελικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ