Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδία για τη μεταφορά των μαθητών

Μόνο ως κοροϊδία στα μούτρα των μαθητών και των γονιών τους μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ότι ενέκρινε πρόσθετη πίστωση ύψους 10 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών και η επισήμανση ότι το μέσο κόστος μεταφοράς ανά μαθητή (830 ευρώ για τη σχολική περίοδο 2007-2008) είναι «κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που καθορίζεται με την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Η κυβέρνηση μπορεί να μιλάει για κόστος που έχει υπερβεί τα συμφωνημένα - προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες περικοπές - όμως, την ίδια στιγμή, δεν έχει καταβάλει ακόμα το κονδύλι για τη μεταφορά των μαθητών το 2007-2008! Οπως αναφέρει χτεσινό ρεπορτάζ του «Ρ», στην περιφέρεια της Νομαρχίας Πειραιά βρίσκεται στον αέρα η υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς 2.641 μαθητών, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει καταβάλει τα απαιτούμενα κονδύλια για φέτος, αλλά δεν έχει ακόμα εξοφλήσει τους ιδιοκτήτες λεωφορείων για τα περσινά δρομολόγια! Ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου πέρσι ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης διέκοψε τα δρομολόγια που μετέφεραν 5.500 μαθητές καθώς το υπουργείο Παιδείας χρωστούσε στις εταιρείες τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους μαθητές οχτώ εκατ. ευρώ!

Μόνος χαμένος, η λαϊκή οικογένεια, που βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη, όχι μόνο για να προμηθεύσει το μαθητή με όλα τα απαραίτητα για το σχολείο (το «δημόσιο και δωρεάν»), αλλά και για να καταφέρει το παιδί να ...φτάσει στο σχολείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ