Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Βαθιά ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο

Ανακοίνωση εξέδωσε χτες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο και τις διεθνείς επιπτώσεις της. Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας παρακολουθεί με προσοχή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της σε όλα τα θύματα, ιδιαίτερα στους νέους - νεκρούς, πληγωμένους, πρόσφυγες - του πολέμου ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία.

Η ΠΟΔΝ καταδικάζει έντονα και την επίθεση της Γεωργίας στη Ρωσία, και τη ρωσική εισβολή στο γεωργιανό έδαφος, σε έναν πόλεμο όπου αμφότερες οι πλευρές παλεύουν απλώς για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα και κανένας δεν υπερασπίζει πραγματικά το λαό, τη νεολαία και τα συμφέροντά τους, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καλή πλευρά όταν πρόκειται για ενδοϊμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως ο προκείμενος.

Τα ζητήματα της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, που τώρα προβάλλουν τόσο έντονα, είναι πράγματι μία παρόμοια περίπτωση με εκείνη της σερβικής επαρχίας του Κοσσυφοπεδίου. Εντούτοις, οι ΗΠΑ, τα μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ τώρα εκφράζουν αντίθετη θέση καθώς θεωρούν τη Γεωργία σύμμαχό τους στη στρατηγική τους για την προώθηση της στρατιωτικοποίησης και της στρατιωτικής περικύκλωσης Ρωσίας και Κίνας.

Αντίθετα με ό,τι συνέβη στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αργότερα με τη Σερβία, η διάλυση της Γεωργίας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και έτσι η "εδαφική ακεραιότητα" μίας χώρας γίνεται τώρα μείζον ζήτημα ενώ πριν δε σήμαινε τίποτε.

Η ΠΟΔΝ εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για την εντεινόμενη ένταση στο διεθνές πεδίο ως αποτέλεσμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης και της σύρραξης στον Καύκασο, μαζί με τη διεύρυνση της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας (που προσφάτως αποδέχτηκαν Τσεχία και Πολωνία) και την πυρηνική συμφωνία μεταξύ Ινδίας και ΗΠΑ.

Σ' αυτό το πλαίσιο η ΠΟΔΝ καλεί όλα τα μέλη της και τους φιλικούς οργανισμούς όπως επίσης και τις αντιιμπεριαλιστικές νεολαίες της υφηλίου, να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση του αγώνα τους κατά του ιμπεριαλισμού σε όλες τις εκφάνσεις, όπως γίνεται κάθε μέρα σαφέστερο πως μόνον σ' έναν κόσμο ελεύθερο απ' τον ιμπεριαλισμό μπορεί να υπάρξει διαρκής ειρήνη, φιλία μεταξύ των λαών, κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ