Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι άλλοι θάνατοι στρατιωτών σε καιρό ειρήνης

Πικετοφορία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25 του Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης

Πικετοφορία διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 25 του Αυγούστου στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή τους νέους θανάτους στρατιωτών, ένας από τους οποίους σημειώθηκε σε στρατόπεδο της Κοζάνης. Η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί το λαό να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, να αντιδράσει και να γυρίσει την πλάτη του στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, ο νέος θάνατος στρατιώτη από ηλεκτροπληξία, σε στρατόπεδο του Α΄ Σώματος Στρατού στην Κοζάνη σε καιρό ειρήνης, αναδεικνύει, με τραγικό τρόπο, τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και ασφάλειας των εγκαταστάσεων που υπάρχουν για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα για τους στρατεύσιμους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους. «Το θλιβερό αυτό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι εγκαταστάσεις των στρατοπέδων είναι απαράδεκτες, αφού χρονολογούνται από την περίοδο της δεκαετίας του 1950. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο, που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κοζάνης, θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί εδώ και χρόνια, να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για αξιοποίηση (χώρος πράσινου, άθλησης, κλπ.)».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι τα αίτια για το θάνατο του νέου στρατιώτη «είναι πολιτικά και πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα και του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα για την πολιτική που εφαρμόζουν στις Ενοπλες Δυνάμεις και στον προσανατολισμό που υπάρχει σ' αυτές».

Προσανατολισμός που, όπως εξηγεί, «υπαγορεύεται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στόχος τους είναι να επιβάλουν τα επιθετικά τους σχέδια σε βάρος λαών και κρατών στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και αλλού. Στον προσανατολισμό αυτό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο συμφωνούν, αλλά δίνουν τα πάντα για την εφαρμογή του. Η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ποσοστό στη διάθεση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, ο ελληνικός λαός πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αξιοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να στέλνουν στρατό κατοχής στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού, ενώ την ίδια στιγμή χρήματα δεν υπάρχουν, ή δίνονται με το σταγονόμετρο για τον εκσυγχρονισμό των στρατοπέδων, την υγιεινή και την ασφάλεια των στρατευσίμων και συνολικά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τέλος, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ τονίζει ότι ο προσανατολισμός αυτός πρέπει να αλλάξει, να είναι σε βάρος των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και σε όφελος του λαού. Για να γίνει αυτό, «χρειάζεται ρήξη με τις πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, χρειάζεται ρήξη με την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν αυτούς τους οργανισμούς. Απαιτεί αγώνα από το σύνολο του λαού για να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Απαιτεί αγώνα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας για εκσυγχρονισμό των στρατοπέδων, μέτρα περίθαλψης, ασφάλειας, υγιεινής, ολόπλευρης και ουσιαστικής στήριξης των στρατευμένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρούσματα στο στράτευμα (2020-08-04 00:00:00.0)
Καλή θητεία με ψηλά το κεφάλι! (2017-06-11 00:00:00.0)
Διαμαρτυρίες φαντάρων για τη ΝΑΤΟική άσκηση (2017-05-31 00:00:00.0)
Στο ΝΑΤΟ η πραγματική αιτία... (2011-08-10 00:00:00.0)
Θολώνει τα νερά με δηλώσεις για αύξηση της θητείας (2011-08-09 00:00:00.0)
Βαρύτατες οι κυβερνητικές ευθύνες (2005-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ