Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στη Λακωνία

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις περσινές πυρκαγιές, ο ήλιος κρύφτηκε για άλλη μία φορά στη Λακωνία, το μέρος απ' όπου ξεκίνησε ο περσινός όλεθρος. Κάτοικοι στον Ταΰγετο έβλεπαν την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει εκτάσεις, που είχαν γλιτώσει πέρυσι.

Εως αργά χτες το βράδυ, τέσσερις πυρκαγιές αποτέφρωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους σε Λακωνία, Μεσσηνία και Φωκίδα. Οι κάτοικοι των χωριών Γραμμούσα και Σιδηρόκαστρο, στη Λακωνία, έβλεπαν τις φλόγες να κινούνται κοντά στα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες έριξαν το βάρος της κατάσβεσης στη Γραμμούσα, καθώς ήταν πιο απειλητική και με μεγαλύτερη έκταση. Λίγη ώρα αργότερα όμως, η φωτιά στους πρόποδες του Ταΰγετου, στο Σιδηρόκαστρο, χαρακτηριζόταν πιο επικίνδυνη, αφού έκαιγε τις «σωσμένες» από πέρσι εκτάσεις. Ετσι, δυνάμεις από τη Γραμμούσα πήγαν εκεί, προσπαθώντας να την περιορίσουν. Χαρακτηριστικό και των δύο πυρκαγιών, η ταυτόχρονη έναρξή τους, στη 1.25 το μεσημέρι.

Σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Μουζάκι Μεσσηνίας, κοντά στους Γαργαλιάνους, ενώ το απόγευμα ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη δασική έκταση στην Πεντάπολη Φωκίδας. Υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί οι πυρκαγιές σε Ελετρουβάρι Χανίων και στη Σμίλα Ηλείας, 10 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία.

Χτες τα ξημερώματα, ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στα Χανιά, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς σημειώνονταν συνεχείς εκρήξεις.

Επικίνδυνη ήταν και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο χρωμάτων, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, ανάμεσα στη Μαλακάσα και στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ