Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ

Με το «καλημέρα» το ΝΑΤΟ στα σχολεία

Δεκάδες διαδηλωτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας εισέβαλαν στις 21 Αυγούστου στον κρατικό ραδιο-τηλεοπτικό σταθμό «Κριμ» (της Κριμαίας) την ώρα που θα ξεκινούσε «ενημερωτική» εκπομπή με θέμα την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Στην εκπομπή, όπως καταγγέλλει το ΚΚ είχαν προσκληθεί 25 «εμπειρογνώμονες», μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά κανένας εκπρόσωπος του ΚΚ.

Οι διαδηλωτές του ΚΚ κατάφεραν με την ενέργειά τους αυτή να εμποδίσουν μια καθαρά προπαγανδιστικού χαρακτήρα εκπομπή υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όμως τα μεγέθη της «πλύσης εγκεφάλου», που έχει ξεκινήσει η ουκρανική κυβέρνηση υπέρ του ΝΑΤΟ, δεν έχουν όρια. Ετσι, όπως καταγγέλλει το ΚΚ Ουκρανίας, αντί για το «μάθημα της ειρήνης», με το οποίο παραδοσιακά ξεκινούσε, από την εποχή ακόμη της ΕΣΣΔ, η σχολική χρονιά την 1η Σεπτέμβρη, φέτος το υπουργείο Παιδείας της Ουκρανίας διοργανώνει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μάθημα αφιερωμένο στο ΝΑΤΟ (!). Στο μάθημα οι εκπαιδευτικοί θα καλεστούν να εξηγήσουν στα παιδιά «τι καλό που είναι το ΝΑΤΟ» και την ανάγκη ένταξης της Ουκρανίας σ' αυτό.

Το ΚΚ Ουκρανίας σημειώνει ότι αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της ιστορίας της χώρας, αφού τα τελευταία χρόνια τα παιδιά στα σχολεία διδάσκονται πως κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου «κατακτητής» ήταν ο Κόκκινος Στρατός και «απελευθερωτές» όσοι συνεργάστηκαν με τους ναζί.

Το ΚΚ Ουκρανίας καλεί τους γονείς να μποϊκοτάρουν τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα στα σχολεία και να μην αφήσουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στο μάθημα για το ΝΑΤΟ!


Ι. Π .- Ε. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ