Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία

Από την ώρα της συντριβής του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μπαράχας

Associated Press

Από την ώρα της συντριβής του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Μπαράχας
ΜΑΔΡΙΤΗ-ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.--

Οι έρευνες για τα αίτια του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος του αεροσκάφους της Spanair που κόστισε τη ζωή σε 154 ανθρώπους - μία ακόμη βαριά τραυματισμένη γυναίκα εξέπνευσε στο νοσοκομείο - συνεχίζονται ενώ ένα ακόμη αεροσκάφος της εταιρείας πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Πάλι επρόκειτο για μία πτήση της Spanair προς τα Κανάρια νησιά, όχι από τη Μαδρίτη αλλά αυτή τη φορά από τη Βαρκελώνη. Το αεροσκάφος ήταν επίσης MD-82 όπως αυτό που κατέπεσε και κατά τη διάρκεια της πτήσης ο πιλότος ανέφερε πιθανά προβλήματα στην εφεδρική γεννήτρια και τελικά προσγειώθηκε στη Μάλαγα.

Πάντως σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais, οι έρευνες στρέφονται προς την πιθανή απώλεια ισχύος των κινητήρων του MD-82. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος εγκατέλειψε την πρώτη προσπάθεια για απογείωση λόγω προβλήματος στην είσοδο του αέρα. Το αεροσκάφος επέστρεψε για επιδιόρθωση της βλάβης αλλά κατέπεσε στη δεύτερη προσπάθεια να απογειωθεί, όταν ανεφλέγη και διαλύθηκε.

Επίσης την Κυριακή, στη Γουατεμάλα, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους στα ανατολικά της χώρας. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το αεροσκάφος, το οποίο ανήκε σε μικρή τουριστική αεροπορική εταιρεία, τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη συντριβή του.

Τέλος, αεροσκάφος τύπου «Airbus», της εταιρείας Easy Jet, το οποίο μετέφερε 130 επιβάτες, εκτελώντας το δρομολόγιο Λονδίνο-Κάλιαρι, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Νίκαιας στη νότια Γαλλία καθώς από το χώρο του πιλοτηρίου αναδύονταν καπνοί, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα στον κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, οι οποίοι νοσηλεύονται στη Νίκαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ