Τρίτη 26 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Οι ιμπεριαλιστές οδηγούν τους λαούς σε νέες περιπέτειες

Ανακοίνωση της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να μη μείνει θεατής στο αιματοκύλισμα των λαών, στο φόνο χιλιάδων αμάχων, της Γεωργίας, της Οσετίας. Να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Να μην επιτρέψει στρατιωτικές επεμβάσεις, αλλαγές συνόρων και άλλους διαμελισμούς κρατών. Οπως έγινε στα Βαλκάνια με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για νέες πολεμικές συρράξεις και επεμβάσεις και σε άλλες περιοχές του κόσμου για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους, που δεν είναι κανείς άλλος παρά το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου διά μέσου του ελέγχου του πετρελαίου, των αγωγών και των καινούριων αγορών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ σημειώνει ακόμα πως «η επιδίωξη διεύρυνσης του NATO με νέες χώρες, όπως η Γεωργία και η Ουκρανία, οδηγεί τους λαούς σε νέες περιπέτειες και πολεμικές συρράξεις, εξαιτίας της διαπάλης για τον έλεγχο του πετρελαίου, των αγωγών και των αγορών. Το ίδιο ακριβώς επιδιώκει και η ΕΕ, η οποία συνέβαλε ενεργά στην όξυνση της αντιπαράθεσης στην περιοχή του Καυκάσου.

Η δε υπογραφή της συμφωνίας για τη λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα, μεταξύ ΗΠΑ και Πολωνίας, σηματοδοτεί την έναρξη πολλών κινδύνων για επέκταση και άλλων πολεμικών συρράξεων.

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη γιατί έχει εγκρίνει την εγκατάσταση της "αντιπυραυλικής ασπίδας", όπως το ίδιο υπεύθυνες είναι και οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί στηρίζουν ενεργά όλες αυτές τις επιδιώξεις και βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας και όλους του λαούς της Ευρώπης, της Ασίας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στη νέα διεύρυνση του NATO, ενάντια στην "αντιπυραυλική ασπίδα", ενάντια στο κυνήγι των εξοπλισμών.

Να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια ενάντια στους λαούς και να απεγκλωβιστεί από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους του NATO και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ