Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε άθλιες συνθήκες ζουν χιλιάδες άνθρωποι που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην ανατολική Ινδία, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας. Μέσα σε δύο βδομάδες εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου τρία εκατομμύρια επλήγησαν από τις καταστροφές. Ασθένειες όπως ελονοσία και ιαπωνική εγκεφαλίτιδα απειλούν τώρα τους πληγέντες.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Η Γερουσία της Αργεντινής επικύρωσε χτες το νόμο με τον οποίο θα επανεθνικοποιηθεί ο κρατικός αερομεταφορέας «Aerolineas Argentinas» και η θυγατρική για τις εγχώριες πτήσεις «Austral», με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου από την ισπανική «Marsans».

ΣΑΪΝΤ ΠΟΛ.-- Εληξε και επισήμως χτες το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών που παρέδωσε επισήμως το προεδρικό χρίσμα στον Τζον ΜακΚέιν και την υποψήφια αντιπρόεδρο, κυβερνήτη της Αλάσκας, Σάρα Πέιλιν.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- ΝΑΤΟικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του πρώην Σερβοβόνσιου στρατιωτικού Πέταρ Γιέσιτς, τον οποίον κατηγορούν πως βοήθησε τον Ράτκο Μλάντιτς να αποφύγει τη σύλληψη, όπως ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Ντέρεκ Τσάπελ.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, έδωσε μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη διορία στο αντιπολιτευόμενο κόμμα «MDC» να δώσει τη συγκατάθεσή του σε μια συμφωνία που θα μοιράζονται τις εξουσίες, αλλιώς προειδοποίησε ότι θα σχηματίσει τη δική του κυβέρνηση.

ΛΑΓΚΟΣ.-- Η ρωσική εταιρεία «Gazprom» ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνήψε συμβόλαιο με τη Νιγηρία για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ