Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Να μη γίνουν οι απολύσεις

Επερώτηση στη Βουλή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις παράνομες απολύσεις 87 εργαζομένων στην εταιρία «Μπιάνκα Παγγαίο», έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στην Επερώτηση σημειώνεται: «Η διοίκηση της βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων "Μπιάνκα Παγγαίου", τμήμα της γερμανικής πολυεθνικής εταιρίας, που λειτουργεί στη Νηκίσιανη Καβάλας, την περασμένη Δευτέρα, με πρόσχημα την "περιορισμένη οικονομική δραστηριότητά της", έθεσε σε διαθεσιμότητα τους 87 από τους 450 εργαζόμενους, τους οποίους μια βδομάδα μετά, στις 2 Οκτώβρη, ανακοίνωσε πως τελικά απολύει.

Η ενέργεια αυτή της εταιρίας αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών της διοίκησης εδώ και ενάμιση χρόνο να επιβάλει το ελαστικό ωράριο εργασίας και τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Τα σχέδια αυτά της διοίκησης της εταιρίας βρήκαν αντίθετους τους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνιστικά διεκδίκησαν την προστασία των δικαιωμάτων τους. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβρη η εταιρία απέλυσε και άλλους εργαζόμενους στο πλαίσιο του 2%.

Πρόσφατα, προκειμένου η εταιρία να κάμψει το κοινό μέτωπο αντίστασης των εργαζομένων, προχώρησε στη διαθεσιμότητα 87 εργαζομένων (μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η πρόεδρος και η ταμίας του Σωματείου) και στη συνέχεια στις 2 Οκτώβρη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην απόλυσή τους».

Ο υπουργός ερωτάται: «Θα παρέμβει ο υπουργός για να μη γίνουν οι 87 παράνομες απολύσεις, να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να σταματήσουν οι εκβιασμοί της διοίκησης για εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου εργασίας και μείωση των αποδοχών;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ