Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Μαζικά στο «κλείσιμο» στις 13 Οκτώβρη
  • Αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής προς κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό ΕΒΕ
  • Τεράστιες οι ευθύνες της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ

Μια ακόμη σοβαρή μάχη καλούνται να δώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές, στις 13 του Οκτώβρη, μέρα πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων και απεργίας, με αιχμή τα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και την αντιασφαλιστική πολιτική της. Σε μια πραγματικότητα που ορίζεται από το «κάθε πέρσι και καλύτερα», οι μικροί ΕΒΕ δέχονται, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σοβαρά πλήγματα που χειροτερεύουν το βιοτικό τους επίπεδο και απειλούν το μεροκάματό τους.

Μπροστά στην αγωνιστική κινητοποίηση του Οκτώβρη, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό καλεί τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ να τοποθετηθούν θετικά στο αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο δράσης της, να κινητοποιήσουν τους συναδέλφους, να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να συντονιστούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων.

Η Συντονιστική καλεί κάθε μικρό ΕΒΕ να κάνει δική του υπόθεση την κινητοποίηση και να παραμερίσει τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΒΕΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποκοίμιζε τις συνειδήσεις των συναδέλφων, αφόπλισε το συνδικαλιστικό κίνημα μετατρέποντάς το σε... διαχειριστή σεμιναρίων, ενώ και σήμερα που κάτω από την πίεση των αγωνιστικών δυνάμεων εξαγγέλλει κινητοποιήσεις, προβάλλει ένα πλαίσιο περιορισμένο και αποσπασματικό, χωρίς να αμφισβητεί την εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική στο σύνολο της. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΕΣΕΕ ξεσκεπάζεται και πάλι με την πολιτική της υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ