Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Αντιπαράθεσης συνέχεια

ΜΟΣΧΑ.--

Νέες κατηγορίες εξαπόλυσε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι η Δύση επιχειρεί να σπρώξει τη Ρωσία πίσω από ένα νέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα», κάτι για το οποίο δε θα επιτρέψει η Μόσχα, καθώς «για μας δεν υπάρχει κανένα νόημα να γυρίσουμε στο παρελθόν. Εχουμε κάνει την επιλογή μας». Παράλληλα, κατηγόρησε για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ ευθύνεται για τις πρόσφατες επιθέσεις της Γεωργίας στη Ν. Οσετία και τον πρόσφατο πόλεμο που ξέσπασε τον Αύγουστο, τονίζοντας πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ σ' αυτήν τη διένεξη απέδειξε ότι αυτή η στρατιωτική συμμαχία είναι ανίκανη να προσφέρει ασφάλεια στην Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γιακοβένκο δήλωσε χτες ότι η Ρωσία «αποκλείει κάθε πιθανότητα» πολέμου με τις ΗΠΑ, αλλά και «κάθε στρατιωτική δράση» στον Καύκασο μετά τις εγγυήσεις ασφαλείας που έφερε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τέλος, ο Γεωργιανός Πρόεδρος, Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ότι κατά την ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ θα «απευθύνει έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα (...) για τη ρώσικη επίθεση και για την εθνοκάθαρση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ