Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» - «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας στις 9 Οκτώβρη

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»
Απεργιακές κινητοποιήσεις με αιχμή τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους αποφασίζουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς πλέον η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη απ' τις τρομοκρατικές ελλείψεις και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί.

Ετσι χτες οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» σε μια μαζική συνέλευση αποφάσισαν δύο τρίωρες στάσεις (8-11 πμ) εργασίας με κύρια αιτήματα την κάλυψη των 1.350 κενών οργανικών θέσεων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) και βασικούς μισθούς 1.400 ευρώ και 1.700 για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους και γιατρούς αντίστοιχα. Οι τρίωρες στάσεις εργασίας θα γίνουν στις 2 και στις 9 Οκτώβρη 2008, ενώ στη διάρκεια της δεύτερης θα γίνει και πορεία στη Βουλή.

Επίσης χτες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του «Αττικού» έκαναν συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου και τη Δευτέρα θα κάνουν στάση εργασίας 8 πμ με 12 το μεσημέρι. Οι ειδικευόμενοι γιατροί θα αρχίσουν επίσχεση εργασίας, ενώ θα γίνει αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρών και συμβολικό κλείσιμο του Ταμείου.

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αύξηση της χρηματοδότησης του «Αττικού» μέσα απ' τη γενικότερη αύξηση των δαπανών για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των κενών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών του προσωπικού και των εφημεριών των γιατρών.

Τρίωρη στάση εργασίας 8 πμ-11 πμ στις 9 Οκτώβρη αποφάσισε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Καλεί τις τριμελείς και πενταμελείς επιτροπές στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις στα προαύλια των νοσοκομείων, διεκδικώντας την κάλυψη των ελλείψεων των νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατρο-τεχνικό εξοπλισμό, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινο ωράριο έξω απ' τις κοινοτικές οδηγίες, εξέλιξη των γιατρών και ένταξη στα ΒΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ