Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Νέα απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων

Προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας εκβιαστικά να κριθεί παράνομη η κινητοποίηση. Κλιμάκωση πρότειναν οι ταξικές δυνάμεις στη χτεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας

Ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και συνολικά στους αγώνες των εργαζομένων στρέφεται η χτεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στα τελωνεία, που βρίσκονται σε κινητοποίηση από την περασμένη Δευτέρα. Η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου αναμενόταν να εκδοθεί αργά χτες το βράδυ ή σήμερα το πρωί. Η θηλιά που σφίγγει στο λαιμό των εργατικών αγώνων επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι χτες, το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), κήρυξε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), αντιδρώντας στη μη καταβολή δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών του περασμένου Ιούλη.

Εκβιασμός με προσφυγή στα δικαστήρια

Αίτημα της πλειοψηφίας - ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ - της Ομοσπονδίας των τελωνειακών υπαλλήλων είναι να μην ενσωματωθεί ο λεγόμενος ειδικός λογαριασμός που αποτελεί ένα είδος επιδόματος στον κρατικό προϋπολογισμό. Από την Τετάρτη είχε οριστεί συνάντηση για χτες στις 3 το μεσημέρι, μεταξύ της Ομοσπονδίας και του υφυπουργού Οικονομίας, Αντ. Μπέζα. Ομως, χτες στη 1 το μεσημέρι, η Ομοσπονδία ειδοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και ότι η δικάσιμος θα γίνει την ώρα που έχει κανονιστεί η συνάντηση.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για το απόγευμα της ίδιας μέρας. Στη συνάντηση που έγινε στη σκιά της κυβερνητικής προσφυγής στα δικαστήρια (δε συμμετείχαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, καταγγέλλοντας την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας), ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο ειδικός λογαριασμός θα ενσωματωθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά με υπουργική απόφαση θα διασφαλιστεί ότι τα χρήματα αυτά θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ως επίδομα στους τελωνειακούς υπαλλήλους. Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, αργά χτες το βράδυ είχε προγραμματιστεί να γίνει συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να καθοριστεί η παραπέρα στάση της. Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε δημοσιοποιηθεί η απόφαση των εργαζομένων.

Κλιμάκωση προτείνουν οι ταξικές δυνάμεις

Το αίτημα της πλειοψηφίας στηρίζει, εκ του αποτελέσματος, την επιδοματική πολιτική που χρόνια τώρα ακολουθούν στο δημόσιο τομέα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη διαίρεση και τη διάσπαση των εργαζομένων, την υπονόμευση της ενότητάς τους και τη χειραγώγησή τους. Την ίδια στιγμή, υπονομεύει το αίτημα για βασικούς μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη καλέσει και καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους, να συντονίσουν τη δράση τους με το σύνολο των εργαζομένων για κατώτερο βασικό μισθό 1.400 ευρώ, έξω από επιδόματα και λογαριασμούς που διασπούν και χειραγωγούν τους εργαζόμενους και επιπλέον, πολλοί από αυτούς αποτελούν χαράτσι για τους φορολογούμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη (2011-10-13 00:00:00.0)
Αποφάσεις για κινητοποιήσεις (2011-09-17 00:00:00.0)
Η πεπονόφλουδα... (2008-09-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-09-13 00:00:00.0)
Δεν τους επιστρατεύει; (1998-12-09 00:00:00.0)
Αυταρχικός "κλοιός" με εντολή Σημίτη (1998-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ