Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη

Η απόφαση λήφθηκε στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ

Σε 48ωρη μετέτρεψε την απεργία της ερχόμενης βδομάδας η ΑΔΕΔΥ, στις 19 και 20 Οκτώβρη, με απόφαση που πήρε χτες το πρωί η ΕΕ, ύστερα από πρόταση που έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και ενώ εγινε γνωστός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στις 20 Οκτώβρη.

Απεργίες θα γίνουν πριν και μετά την κεντρική 48ωρη απεργία από διάφορες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η Ομοσπονδία Εφοριακών θα κάνει δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 Οκτώβρη. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών ξεκινά με δύο 48ωρες απεργίες από την Παρασκευή 14 Οκτώβρη και συνεχίζει απο το πρωί της Τρίτης 18 Οκτώβρη με τρεις 48ωρες απεργίες. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών κάνει μία 24ωρη απεργία στις 17 Οκτώβρη και συνεχίζει με τέσσερις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες (τελευταία μέρα απεργίας είναι η 27η Οκτώβρη).

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι καταλήψεις και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Στο υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες, ενώ στάση εργασίας κάνει αύριο η Ομοσπονδία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (7 π.μ.-10 π.μ.). Χτες έγινε συγκέντρωση συλλόγων και Ομοσπονδιών από μια σειρά υπηρεσίες και τομείς του Δημοσίου στην πλατεία Κάνιγγος. Μεταξύ άλλων μίλησε ο Αλ. Αρβανιτίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι πλουτοκράτες επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων για να εξαφανίσουν, να επιβάλουν μισθούς Κίνας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Χρειάζεται ένα κίνημα, σημείωσε πιο κάτω, που θα βάλει εμπόδια σε αυτή την πολιτική και θα συνδέει το καθημερινό με την πάλη για την ανατροπή της δικτακτορίας των μονοπωλίων. Και η ενότητα των εργαζομένων, υπογράμμισε, πρέπει να έχει περιεχόμενο και στόχο την ταξική αντεπίθεση. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Καταλήψεις έγιναν στο υπουργείο Οικονομίας στη Νίκης, σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών, στα υπουργεία Γεωργίας, ΥΠΕΚΑ, Ανάπτυξης, Ερευνας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ