Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Απόπειρα εκτόνωσης της αγωνιστικής διάθεσης

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η χτεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χ. Καστανίδη με την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ - μετά από πρωτοβουλία του πρώτου - για το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους που συνεχίζονται με αποκλεισμό γκαράζ και ΧΥΤΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός επιχειρώντας να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση, είπε ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει πάγωμα των δανείων των εργαζομένων στους ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Χ. Καστανίδης δήλωσε την «κατανόησή» του για το γεγονός ότι θίγονται μισθολογικά οι εργαζόμενοι που είναι στις κατηγορίες Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (που αποτελούν πλειοψηφία στους δήμους) και θα δει πώς θα τους ...διευκολύνει. Η κάθετη αρνητική απάντηση των συνδικαλιστών στα όσα τους παρουσίασε ο υπουργός και η δήλωσή τους ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, έφερε την έμμεση απειλή εκ μέρους του Χ. Καστανίδη ότι «αύριο θα είναι μια διαφορετική μέρα». Κάτι που ερμηνεύτηκε από συνδικαλιστές ως απειλή λήψης κατασταλτικών μέτρων κατά της κινητοποίησης.

Ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες εξέδωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ. Σε αυτήν επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μετά τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας εκτοξεύει και νέες απειλές για την καταστολή του αγώνα μας. Ξεκίνησε με συκοφαντίες, συνέχισε με τους Εισαγγελείς με δήθεν ενδιαφέρον για τη δημόσια Υγεία, σπέρνει φήμες για επιστράτευση, κ.λπ. Από κοντά και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός με χτεσινές δηλώσεις του καθώς και ορισμένοι δήμαρχοι ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, επικαλούμενοι νόμους και συντάγματα, τα οποία όμως ξεχνούν όταν είναι να υπερασπίσουν δικαιώματα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα, περιφρουρώντας με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, δημιουργία επιτροπών αγώνα, τους χώρους δουλειάς, αναπτύσσοντας την αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ