Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απάντηση στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την εργασιακή εφεδρεία

Με αφορμή το κατάπτυστο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο συνδυασμός «Συμμαχία για τον Πειραιά» (υποστηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), με την υπογραφή του Γιάννη Καρδαρά, δημοτικού συμβούλου του εν λόγω συνδυασμού στο Δήμο Πειραιά, με το οποίο έφτασε να κατηγορεί το συνδυασμό του ΚΚΕ ότι «δεν καταδικάζει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας» η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δελτίο Τύπου τονίζει:

«Ο συνδυασμός "Συμμαχία για τον Πειραιά" που τον στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου που υπογράφει ο δημοτικός του σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς στο Δήμο Πειραιά, με το οποίο επιδίδεται σε χυδαίο αντικομμουνισμό και σε πλήρη διαστρέβλωση των θέσεων του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση" του ΚΚΕ.

Είναι αναγνωρισμένοι οι αγώνες του ΚΚΕ και των εκπροσώπων του στους δήμους, όπως και στο Δήμο Πειραιά, για μόνιμη σταθερή εργασία των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αυτή την ολοκάθαρη θέση καταθέσαν ολοκληρωμένα οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας σαφές με αποφασιστικό τρόπο ότι είναι ενάντια σε κάθε απόλυση. Η "λάσπη" που ρίχνει ο συνδυασμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζει τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να μην καταδικάζουν το μέτρο της εφεδρείας, επειδή αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με ψήφισμα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιστρέφει πάνω του.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχουν στηρίξει ανοιχτά δημάρχους και δημοτικές αρχές που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την επιβολή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, τις δίμηνες, 4μηνες και 8μηνες συμβάσεις, τη μερική απασχόληση, τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά σε κάθε αντεργατικό και βάρβαρο μέτρο.

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση, αυτοί που βάζουν πλάτη για να περάσει η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και είναι γνωστά "τα έργα και οι ημέρες τους" σε μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου έφτασαν να προσυπογράφουν ακόμα και τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, να εμφανίζονται ότι είναι υπερασπιστές των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ παλεύουν αταλάντευτα στη γραμμή της πιο πλατιάς συσπείρωσης των εργαζομένων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα κόντρα στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας, για την παρεμπόδιση συνολικά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου που είναι η πηγή για τα βάσανα που γονατίζουν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρατεύουν ψεύδη για να ξεγελάσουν το λαό (2010-10-27 00:00:00.0)
«Κοροϊδία για τους εργαζόμενους το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο» (2010-09-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στον αντικομμουνισμό (2009-06-20 00:00:00.0)
Κάλεσμα ενίσχυσης των αγωνιστικών συνδυασμών (2006-09-14 00:00:00.0)
Ορισμένα στοιχεία για τα αποτελέσματα (2002-11-10 00:00:00.0)
Οταν τα στοιχεία διαψεύδουν... (2002-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ