Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σχετικά με τη δήλωση αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών

Με χτεσινή ανοιχτή επιστολή τους προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών και μέλη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν: «Αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί».

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος» και προσθέτουν πως μέσα στη διετία που πέρασε «παρότι χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας», «παρότι εκδιώχτηκε το 40% του προσωπικού», «σηκώσαμε τα μανίκια» για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος, ομολογώντας ότι έχουν βάλει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη ο Πέτρος Παναγούλιας, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, υπεύθυνος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, δήλωσε:

«Επιβεβαιώνουν τη θέση του ΠΑΜΕ, ότι μέχρι και σήμερα στήριξαν και στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές. Αρα, όλα όσα λέμε, ότι οι ηγεσίες αυτές είναι Δούρειος Ιππος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα στους εργαζόμενους, επαληθεύονται. Κάτω από την πίεση του ταξικού κινήματος, την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων εξαναγκάζονται σε μια κίνηση αποφυγής, προσπαθούν να ξεφύγουν χωρίς όμως να λένε την πραγματική αλήθεια στους εργαζόμενους: Οτι τόσο του ΠΑΣΟΚ, του παλιού και του σημερινού, όσο και της ΝΔ μαζί και της ΕΕ - για την οποία δε λένε κουβέντα - οι πολιτικές τους ήταν και είναι να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των τραπεζών και του κεφαλαίου, και όχι μόνο για τους δανειστές, όπως λένε στην επιστολή τους. Να ισοπεδώσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και να τους οδηγήσουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Γνώριζαν ότι από το 1990 μέχρι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ έχει υπογράψει όλες τις Συνθήκες της ΕΕ (Μάαστριχτ, Λισαβόνα κ.λπ.), που προβλέπανε αυτά που σήμερα ζει ο ελληνικός λαός, όπως για παράδειγμα στο χώρο μας την απελευθέρωση των μεταφορών και την ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου.

Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών καλεί και σήμερα όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν σε κάθε τόπο δουλειάς τον αγώνα τους για την παρεμπόδιση και ανατροπή αυτών των πολιτικών. Λύση και διέξοδος υπάρχει και μπορεί να δώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που στοχεύει να περάσει η εξουσία στο λαό, για λαϊκή οικονομία που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και της κοινωνίας. Διαχρονικά καλούσαμε τους εργαζόμενους να μην εμπιστευτούν αυτές τις ηγεσίες για το ρόλο που παίζουν. Το ίδιο τους καλούμε να κάνουν και τώρα. Εμπιστοσύνη πρέπει να έχουν στις δικές τους δυνάμεις και στον οργανωμένο αγώνα τους. Ολοι οι σιδηροδρομικοί στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση του ΠΑΜΕ με απολυμένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (2011-03-17 00:00:00.0)
Κάλεσμα πάλης για συγκοινωνίες λαϊκή περιουσία (2010-10-30 00:00:00.0)
Θέλουν τους εργαζόμενους στη «στρούγκα» (2010-04-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την απεργία (2002-06-06 00:00:00.0)
Μαζική ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα «μεσαιωνικά» μέτρα (2000-07-20 00:00:00.0)
Σε δρομολόγιο ιδιωτικοποίησης (1998-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ