Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η 4ωρη στάση εργασίας και η συγκέντρωση

Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στην Ομόνοια στις 11.30 π.μ. και σύσκεψη στις 3 μ.μ.

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα»
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα»
Σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας στα πλαίσια της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους «να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε συλλογική δράση» να παραβρεθούν σε προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια και στις 3 μ.μ. σε σύσκεψη για κλιμάκωση του αγώνα στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Για να σώσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που απειλούνται από τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, είναι αποφασισμένοι να πάρουν ακόμη σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα. Για να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους για τους επιχειρηματίες και το κράτος. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα. Γι' αυτό, με το νέο μισθολόγιο κόβουν μισθούς, ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αυξάνουν τα φοροχαράτσια. Κόβουν εκατοντάδες εξετάσεις και φάρμακα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να εξοικονομήσουν κρατικά κονδύλια για νέες επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, οι απολύσεις θα προχωρήσουν μέσα από τις αλλαγές των οργανισμών. Μέσω της κατάργησης νοσοκομειακών κρεβατιών και κλινικών, θα δημιουργηθεί "πλεόνασμα" προσωπικού. Οσες μονάδες Υγείας απομείνουν, θα λειτουργούν ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες", που με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό, θα πρέπει να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερους ασθενείς - πελάτες. Για να γίνει ο τομέας Υγείας - Πρόνοιας ακόμα πιο κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων για τους "μεγαλεμπόρους της Υγείας"».

Καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΠΟΕΔΗΝ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που χρόνια υπονομεύουν τους αγώνες και στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων που μας έφερε εδώ, την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας και την ανταγωνιστικότητα, και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, για κίνημα που θα βάζει εμπόδια στα κυβερνητικά μέτρα και ταυτόχρονα θα ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Κρατικό Αθήνας

Απόφαση για συνέχιση της κατάληψης πήραν χτες σε γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα γίνει δεκτό το σχέδιο οργανισμού του νοσοκομείου, το οποίο εξασφαλίζει τις 2.160 θέσεις εργασίας, τις 720 κλίνες και δημιουργία δεύτερου παθολογικού τομέα πλήρως στελεχωμένου. Στο μεταξύ χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με το διοικητή της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας, Αρη Μουσιώνη, ο οποίος προσπάθησε με προφορικές «υποσχέσεις» να διασκεδάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων και να «σπάσει» την αγωνιστική τους κινητοποίηση. Σήμερα το πρωί στις 9 οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ