Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στο πόδι» οι εργάτες στα λιμάνια

Στο πόδι είναι από χτες και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά έκαναν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ, στα πλαίσια στάσης εργασίας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων στα λιμάνια, περιλαμβάνει επιπλέον τρεις 24ωρες, η μία στις 19 Οκτώβρη, ενώ οι άλλες δύο - ημερομηνίες των οποίων δεν έχουν οριστικοποιηθεί - αναμένεται να είναι στις 18 Οκτώβρη και κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ενδιάμεσα θα γίνουν δύο ακόμα στάσεις εργασίας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, κατακεραύνωσε μεν την «κυβερνητική πολιτική» και το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο δεν παρουσίασε κανένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο που να έρχεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ανάλογη είναι η στάση των ΔΑΚΕ και ΑΠ στην ΟΜΥΛΕ και την Ενωση Λιμενεργατών. Το δείχνει το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι τρεις παρατάξεις ως πλειοψηφία στις διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων όπου αναφέρουν το αόριστο «θα υπερασπιστούμε τα λιμάνια και τους εργαζόμενους». Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ταγμένες στη «γραμμή» της ανταγωνιστικότητας έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στο ξεπούλημα του λιμανιού στις πολυεθνικές όπως η COSCO και στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν.

Η αγωνιστική παράταξη Δημοκρατική Ενότητα ΟΛΠ χτες στη διάρκεια της συγκέντρωσης με ανακοίνωσή της, απηύθυνε το κάλεσμα στους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του συμβιβασμού, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 19 Οκτώβρη και σε όλες τις κινητοποιήσεις με τις δυνάμεις και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, να αγωνιστούν για λιμάνια δημόσια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη διοργανώνει σύσκεψη στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Απαιτείται - υπογραμμίζει - άμεση οργάνωση της πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από γενικές συνελεύσεις να παρθούν πρωτοβουλίες με όλες τις μορφές, ώστε οι εργαζόμενοι να περάσουν στην αντεπίθεση».

Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ