Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κατέλαβαν την υπηρεσία που εκδίδει το χαράτσι

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά χαράτσια
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στα κυβερνητικά χαράτσια
Σε κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ επί της οδού Πειραιώς 247 στην Αθήνα προχώρησαν από νωρίς χτες το απόγευμα εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Η κατάληψη ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ, συμμετέχει και το ΠΑΜΕ ΔΕΗ, προκειμένου να μπλοκαριστεί η έκδοση λογαριασμών που εμπεριέχουν το νέο χαράτσι, το εξωφρενικό τέλος ακινήτων.

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ κεντρικά ήδη από τις 19 Σεπτέμβρη σε ξεχωριστό κάλεσμά προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους στους εργολάβους της εταιρείας, ειδικά για το νέο χαράτσι στις κατοικίες καλούσε «την εργατική τάξη της χώρας μας να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια της, στα ταμεία του κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους εργαζόμενους στις εργολαβικές εταιρείες στη ΔΕΗ να μη γίνουν ιμάντας υλοποίησης των άγριων αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στον εαυτό τους, στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Να μη φοβηθούν, να σηκώσουν κεφάλι, να σταθούν αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους. Να πάρουν μέτρα οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, με αγωνιστικό τρόπο σε συντονισμό με τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς, έτσι ώστε να γίνει πράξη η απόφαση για άρνηση διακοπής ρεύματος σε όσους δεν θέλουν και δεν μπορούν από τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν το νέο χαράτσι».

Στόχος των εργαζομένων της ΔΕΗ ήταν το κτίριο να παραμείνει υπό κατάληψη και σήμερα, να μη λειτουργήσει το σύστημα έκδοσης (εκεί δουλεύουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία υπάλληλοι εργολάβων), να μην αποσταλούν οι λογαριασμοί με το νέο χαράτσι. Αλλωστε, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ τονίζει: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας».

Στο χώρο κατέφτασαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωποι του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας, άλλων ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών, εκφράζοντας στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Η κυβέρνηση

Να αποχωρήσει από το κτίριο εκτύπωσης των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάλεσε το βράδυ τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, απειλώντας με εισαγγελική παρέμβαση, την οποία και έδωσε εντολή να ζητηθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Λίγο αργότερα, και προφανώς σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, κύκλοι της ΔΕΗ δήλωναν ότι «έχουμε άλλες λύσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ