Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λένε ψέματα

«

Για την αποκατάσταση της αλήθειας. Ποτέ η ΔΑΚΕ δεν αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων όπως αυτές ψηφίστηκαν στο ΔΣ της Κυριακής 9/10/2011». Αυτά ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, απαντώντας σε υποτιθέμενες κατηγορίες που τάχα εκτόξευσαν σε βάρος της οι ταξικές δυνάμεις, η «Αγωνιστική Συνεργασία». Οι ισχυρισμοί της ΔΑΚΕ είναι πέρα για πέρα ψευδείς.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ την περασμένη Κυριακή, διακόπηκε με ευθύνη δική της, της ΠΑΣΚΕ και της ΣΑΔ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και ακόμα σήμερα που μιλάμε δεν έχει συνεχιστεί, για να ολοκληρωθεί. Επομένως, δε λήφθηκε καμία απόφαση.

Η μόνη παράταξη που είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, παίρνοντας απόφαση για κινητοποιήσεις που να ξεκινούν από την επομένη, ήταν η «Αγωνιστική Συνεργασία». Την πρόταση αυτή απέρριψαν οι άλλες τρεις παρατάξεις, μεταξύ αυτών και η ΔΑΚΕ.

Αυτό που μένει να ειπωθεί είναι γιατί η ΔΑΚΕ προχώρησε σε μια τέτοια ανακοίνωση. Ο λόγος είναι ολοφάνερος. Για να κρύψει τις ευθύνες που έχει μαζί την ΠΑΣΚΕ και τη ΣΑΔ, τις οποίες πράγματι ανέδειξαν και κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις. Οτι αυτές οι τρεις παρατάξεις αποδέχθηκαν και στηρίζουν την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση για μείωση των μισθών κατά 35% στις πρώην ΔΕΚΟ (η οποία σύμφωνα με πληροφορία θα τροποποιηθεί εκ νέου προς το ακόμα χειρότερο). Οτι, ακόμα, τον Οκτώβρη του 2010, στο έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, συμφώνησαν στο διαμελισμό της ΔΕΗ, διευκολύνοντας την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της. Και τελικά πως η στήριξη που προσφέρουν στην τροπολογία της κυβέρνησης αποκαλύπτει «ότι όλος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός από τη ΓΣΕΕ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τις άλλες ΔΕΚΟ βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντεργατική λαίλαπα».

Για όλα αυτά η ΔΑΚΕ δε λέει τίποτα.


Χ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ