Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμικά στη μάχη

Αποφασιστικά και δυναμικά με πολύμορφες δράσεις, περιοδείες, εξορμήσεις και μέσα από συλλογικές διαδικασίες οι ταξικές και αγωνιστικές δυνάμεις του Πειραιά έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης στις 11 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Μεγάλο είναι το βάρος που πέφτει για την περιφρούρηση και επιτυχία του απεργιακού αγώνα που ξεκινάνε οι ναυτεργάτες από τη Δευτέρα 17 του μήνα με 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία κλιμακώνοντας τον αγώνα έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 19 του μήνα με το πλαίσιο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Από χτες ξεκίνησαν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Σε γενική συνέλευση καλεί τους μεταλλεργάτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά στις 10 το πρωί της Κυριακής μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα. Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις που γίνονται στα εμπορικά καταστήματα, στον κλάδο του επισιτισμού και αλλού.

Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ζώνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος και μαζικοί φορείς της πόλης, όπως αποφάσισε σε προχτεσινή της σύσκεψη, σήμερα στις 9 το πρωί θα κάνει εξόρμηση, στο ΙΚΑ Περάματος αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα της Υγείας και στη λαϊκή αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ