Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα η τρίωρη στάση εργασίας

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στη 1 μ.μ.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτώβρη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ. και σε συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στη 1 μ.μ., οι μεταλλεργάτες της Αττικής, μετά από κάλεσμα που απευθύνουν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην άγρια αντιλαϊκή πολιτική και στην εντεινόμενη επίθεση της εργοδοσίας, όπως αυτή εκφράζεται με τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία κλπ., στον κλάδο.

«Η απάντηση πρέπει να είναι η οργάνωση της πάλης των μεταλλεργατών μέσα από τα ταξικά τους σωματεία στον κλάδο με συντονισμένο αγώνα, να απαντήσουν στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Ελευσίνας «Η ΜΑΣΣΙΝΑ», Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών Πλοίων, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Εργατοϋπαλληλική Ενότητα ΕΑΣ Υμηττού και Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΜΑΛΤΕΖΟΣ».

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» αποκαλύφθηκαν για μια ακόμη φορά. Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) πρότεινε τη συμμετοχή των εργαζομένων των ΕΑΣ στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας. Η πλειοψηφία αρνήθηκε ευθέως να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Οι εκπρόσωποί της, μάλιστα, δήλωσαν πως συμμετέχουν μόνο στις κινητοποιήσεις των «ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων» (σ.σ. ΓΣΕΕ).

Ασφαλώς, για τους θιασώτες του κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα, δεν αποτελεί λόγο κινητοποίησης η άγρια αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, το χτύπημα των μισθών, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις, κλπ., αλλά το αν πήρε απόφαση η ΓΣΕΕ ή όχι...

Στο μεταξύ, αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας, απευθύνει με ανακοίνωσή της αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Επισημαίνει την άμεση και επιτακτική ανάγκη: «Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τα "φονικά" μέτρα. Να αποφασίσουν οι ίδιοι να μην πληρώσουν τα χαράτσια. Να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις για τα Ναυπηγεία και για ολόκληρη τη Ναυπηγική Βιομηχανία. Να προετοιμαστούν με τις αποφάσεις τους για μαζική σκληρή αντίδραση στην άθλια πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ