Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Επεκτείνεται η ιδιωτικοποίηση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Τα δημόσια νηπιαγωγεία αύξησαν τον πληθυσμό τους κατά 3,6% και τα ιδιωτικά κατά 20,9%»... Τα παραπάνω είναι στοιχεία της ΕΣΥΕ που παραθέτει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης. Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζει ότι: «Η τραγική κατάσταση στα δημόσια νηπιαγωγεία με τις ελλείψεις σε υποδομή και προσωπικό, αποδεικνύει ότι η καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της προσχολικής αγωγής από την κυβέρνηση, αποτέλεσε απόφαση σταθμό για την επέκταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι: «Το τελευταίο διάστημα η προσχολική αγωγή ήρθε στην επικαιρότητα λόγω της αδυναμίας των δημόσιων νηπιαγωγείων να απορροφήσουν το σύνολο των νηπίων ηλικίας 4-6 ετών (νήπια και προνήπια) με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να αναγκαστούν να βρουν λύση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, των οποίων μάλιστα οι ιδιοκτήτες εμφανίζονται τώρα σαν... σωτήρες και ζητούν να τους δοθούν άνευ όρων άδειες ίδρυσης νηπιαγωγείων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νηπιαγωγεία». Και υπογραμμίζει: «Αποτελεί άμεση κοινωνική ανάγκη, κανένα παιδί να μη μείνει έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο»!

Ο Γ. Πρωτούλης ζητά από τον υπουργό Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα για την ίδρυση όσων ιδρυμάτων χρειάζονται για να καλύψουν όλα τα νήπια κάθε περιοχής, σε ολιγομελή τμήματα των 15 νηπίων ανά νηπιαγωγό. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη θεσμοθέτησης δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά 4 έως 6 χρόνων, σε προσχολικά κέντρα που θα ανήκουν στο ΥΠΕΠΘ, με ενιαίο διαπαιδαγωγητικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε ηλικίας και κατάλληλα σχεδιασμένους χώρους, στελεχωμένους με το απαραίτητο για την ημερήσια λειτουργία τους προσωπικό (επιστημονικό, παιδαγωγικό, βοηθητικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ