Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΝΕΟΛΑΙΟΙ
«Υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τον υπουργό

Με συνθήματα κατά της πολιτικής υποβάθμισης της Παιδείας συνάντησαν τον υπουργό οι Πειραιώτες

Αγωνιστική «υποδοχή» είχε σε ...κάθε του βήμα ο υπουργός Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδης, κατά τη χτεσινή περιοδεία του σε περιοχές της Περιφέρειας Πειραιά. Γονείς, εργαζόμενοι και νεολαίοι αποκάλυψαν με τις κινητοποιήσεις τους ότι η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης δεν είναι καθόλου «ρόδινη» όπως θα ήθελε να παρουσιάσει ο υπουργός.

Η περιοδεία του υπουργού ξεκίνησε από το 5ο Νηπιαγωγείο Περάματος, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με την αντίδραση συλλόγων γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, στελεχών του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στο 5ο Νηπιαγωγείο Περάματος για τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και την προωθούμενη ιδιωτικοποίησή της.

Εκεί, από νωρίς, μέλη της Ενωσης Γονέων και εκπαιδευτικοί με συνθήματα όπως «Κόψτε πια την κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Αυτή η μεταρρύθμιση θα μας τα πάρει όλα, σε λίγο τα σχολεία θα γράφουν Κόκα - Κόλα», αποδοκίμασαν την πολιτική που ασκεί η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ και μπροστά στα ψίχουλα που πήγε να τους παρουσιάσει ο υπουργός, απαίτησαν χρήματα για την Παιδεία και δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Ο υπουργός περιορίστηκε στην παρουσίαση του ελάχιστου, συγκριτικά έργου του, σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες και υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Στη συνέχεια συνέχισε την περιοδεία του σε όλους τους άλλους προγραμματισμένους σταθμούς, εκτός από το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού όπου συνέβη ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στα έργα που γίνονται στο σχολείο και ο υπουργός προτίμησε να το αποφύγει προκειμένου να μη βρεθεί αντιμέτωπος με νέες αντιδράσεις και αγανάκτηση...

Κατέληξε στο Δημαρχείο του Πειραιά όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παν. Φασούλα και τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Ομως και εκεί, μέλη της ΚΝΕ, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι μαζικών φορέων «υποδέχτηκαν» τον υπουργό καταγγέλλοντας τη χειραγώγηση της νεολαίας που επιχειρείται μέσα από τα Τοπικά Συμβούλια Νέων. Οταν τα 15μελή Συμβούλια των σχολείων, έλεγαν χαρακτηριστικά τα παιδιά, ζητούν συνάντηση με αρμόδιους φορείς βρίσκουν κλειστές πόρτες. Τώρα χρησιμοποιούν τα Τοπικά Συμβούλια, που εκπροσωπούν ελάχιστους, πολλές φορές μόνο τον εαυτό τους (στο Φάληρο ο εκλεγμένος έλαβε μία μόνο ψήφο), για να καπελώσουν τα 15μελή και να μας χειραγωγήσουν.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο, ο οποίος του παρουσίασε τα τεράστια προβλήματα των σχολείων της πόλης και την ελλιπή χρηματοδότηση της κυβέρνησης, χωρίς όμως να κάνει καμία νύξη για τις ρίζες του κακού, που δεν είναι άλλες από την πολιτική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ. Ο υπουργός προχώρησε σε εξαγγελίες όπως η δημοπράτηση της Ραλλείου και προγραμματική σύμβαση μέσω του ΟΣΚ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για συντήρηση στα σχολικά κτίρια και στήριξη της υποψηφιότητας του Πειραιά ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2010. Οσο για τη συνάντηση με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, περιορίστηκε σε ευχαριστίες από τους νέους, χωρίς να προβάλλουν κανένα αίτημα, καμία πρόταση, χωρίς να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ