Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πιέσεις για εφαρμογή της αξιολόγησης

Πιέζει η Περιφέρεια Ηπείρου, «παρούσα» δηλώνει η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σε εκβιασμούς για εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση, βασική πτυχή των οποίων αποτελεί και η «αξιολόγηση» των ΑΕΙ, προέβη ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Δημήτρης Πανοζάχος. Στο περιθώριο σύσκεψης με θέμα «Εργα Παιδείας στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς - παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας - ο περιφερειάρχης έβαλε ως προϋπόθεση για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την «αξιολόγηση» των τμημάτων του, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να πέσει ούτε ευρώ στο ίδρυμα από τα κονδύλια αυτά!

Σε αυτό το στρατηγικό στόχο κυβέρνησης - ΕΕ και κεφαλαίου να αξιολογηθεί η υποταγή ουσιαστικά των πανεπιστημίων στην «επιχειρηματικότητα» και να διευρυνθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας τους, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννης Γεροθανάσης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε παρών. Εσπευσε να δώσει μάλιστα εχέγγυα ετοιμότητας με τη συσταθείσα επιτροπή εσωτερικής αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την πλήρη σύμπλευση και στήριξη της διοίκησης του Ιδρύματος στην κυρίαρχη αυτή αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης από φοιτητές, καθηγητές και συνολικά τους εργαζόμενους απέναντι στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις «αξιολόγησης» των πανεπιστημίων για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Επαναφέρουν εντονότερη την ανάγκη διεκδίκησης ενός πανεπιστημίου αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ