Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ
Τρεισήμισι μήνες δεν είδαν ... ούτε ψίχουλο!

Εικοσιτετράωρη απεργία και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν προχτές στο υπουργείο Παιδείας οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων. Στην κινητοποίηση καλούσε με απόφασή της η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), με αιχμή οικονομικά αιτήματα και το ζήτημα των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ, σταθερή μόνιμη ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, καθώς και να μη γίνουν απολύσεις συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών των ιδρυμάτων και των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η απόφαση για την καταβολή της εφάπαξ αμοιβής του Ν. 3205/2003 στο διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημίων και ΤΕΙ έχει υπογραφεί από τον υπουργό Παιδείας από τον Ιούνη, ωστόσο δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της προχτεσινής κινητοποίησης, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Δ. Πλατή, ο οποίος υποστήριξε ότι η ευθύνη βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ συμμετέχουν και στην απεργία στις 21 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ