Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ
Μάθημα σε κοντέινερ στο... πεζοδρόμιο!
  • Κοντά στους μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας
  • Ασφυκτική η κατάσταση και στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Στο «πεζοδρόμιο» στέλνει τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Γέρακα να κάνουν μάθημα η πολιτική της κυβέρνησης, παρέχοντας και ανάλογου επιπέδου μόρφωση και παιδεία! Εδώ και τρία χρόνια, για να χωρέσουν τους μαθητές, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται κυρίως σε κοντέινερ, όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των σχολείων της Ανατολικής Αττικής. Φέτος όμως, οι μαθητές έφτασαν συνολικά τους 600 και δε χωράνε στα σχολεία ούτε τα κοντέινερ... Οπότε, αν τοποθετηθούν επιπλέον κοντέινερ θα βγουν κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο! Οργισμένοι και αγανακτισμένοι οι μαθητές πλέον με αυτή την πολιτική, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διεκδικώντας το αυτονόητο: Ανθρώπινα σχολεία. Απέναντι στην κοροϊδία όλων των αρμόδιων φορέων που εδώ και τρία χρόνια υπόσχονται λύση για να καταλήξουν στα γνωστά κοντέινερ, δηλώνουν πλέον αποφασισμένοι να απαντήσουν με αγώνα.

Χτες το πρωί στο χώρο της κατάληψης, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος συνομίλησε με μαθητές και γονείς. Ο βουλευτής δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των μαθητών και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα και στη Βουλή. «Αυτό που έχει σημασία όμως, τόνισε, είναι οι μαθητές να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους αλλά και να τον προβάλουν στην τοπική κοινωνία. Να καλέσουν γονείς, εργαζόμενους και φορείς όλης της περιοχής να βρεθούν στο πλευρό τους και να διεκδικήσουν σχολεία». Οι μαθητές πάντως, όπως δήλωναν χτες, θα συνεχίσουν τον αγώνα και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με διάφορες μορφές όπως πορείες, συγκεντρώσεις, συναυλίες κ.ά.

Σε ανήλιαγα υπόγεια, στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης

Κατέλαβαν το σχολείο τους και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Τριλόφου στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις ασφυκτικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα. Οπως έγραφαν και στα πανό τους, είναι αδύνατο να χωρέσουν στην πολύ μικρή αυλή πάνω από 600 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου!

O αύλειος χώρος περιορίστηκε δραματικά από πέρυσι καθώς χτίστηκε ένα καινούριο κτίριο στο ίδιο οικόπεδο με το παλιό. Ο αριθμός των μαθητών όμως έχει αυξηθεί και αυτή τη χρονιά, με αποτέλεσμα να χρειαστούν να λειτουργήσουν και πάλι τάξεις στα υπόγεια του παλαιού κτιρίου, υγρές και ανήλιες, σωστά μπουντρούμια! Πέρα από όλα αυτά δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα και με την έλλειψη των απαιτούμενων, λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών, χώρων υγιεινής.

Στο σχολείο του Τριλόφου μεταφέρονται με πούλμαν οι μαθητές όλου του δήμου Μίκρας, δηλαδή από το Πλαγιάρι, το Σχολάρι και την Καρδία. Οπως έγινε, ωστόσο, γνωστό, στην Καρδία το δημόσιο με ευκολία διέθεσε 52 οικόπεδα στη Μονή Βατοπεδίου! Και δεν παραχώρησε ούτε ένα οικόπεδο για να χτιστεί ένα δεύτερο Λύκειο και Γυμνάσιο στο Δήμο Μίκρας προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση, να στοιβάζονται οι μαθητές στον Τρίλοφο, όπου αναγκάζονται να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ