Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να εξετάσει η Βουλή πτυχές του σκανδάλου του Βατοπεδίου

Επιστολή της Λιάνας Κανέλλη στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής

Να εξετάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πτυχές του σκανδάλου σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου, ζητάει η βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Λ. Κανέλλη με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Α. Σταύρου. Στην επιστολή σημειώνει:

«Η υπόθεση "Βατοπεδίου", με τις διάφορες πτυχές της, αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και δικαστικό σκάνδαλο, ίσως όχι το μόνο του είδους, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί από τη Βουλή στη διαχρονική του εξέλιξη με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής.

Στη βάση αυτή, παρακαλούμε να κληθούν κατ' αρχήν σε ακρόαση στην Επιτροπή μας, σύμφωνα με τα άρθρα 41α παρ. 4 και 43α παρ. 4 του κανονισμού της Βουλής το συντομότερο δυνατό ο πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Π. Παπαγεωργίου και ο διευθύνων σύμβουλος της ίδιας εταιρείας Κ. Γράτζιος για να διερευνηθεί ό,τι συσχετίζεται με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου».

Την κλήση των Π. Παπαγεωργίου και Κ. Γράτζιου στην Επιτροπή Θεσμών ζητούν επίσης με επιστολές τους και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μέλη της Επιτροπής Α. Κακλαμάνης, Ε. Βενιζέλος και Φ. Πετσάλνικος, ο Φ. Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Πλεύρης του ΛΑ.Ο.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ