Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
«Ζυγίζονται» οι αντιδράσεις

Να περάσει τη «λύση» Νίμιτς στο εσωτερικό επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση

Σε επιχείρηση εξασφάλισης συναίνεσης και επιμερισμού μεταξύ των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του κόστους που συνεπάγεται η συμφωνία με το σχέδιο επίλυσης της υπόθεσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ που κατέθεσε ο Μάθιου Νίμιτς, επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε από χτες την ενημέρωση, επί των προτάσεων του διαμεσολαβητή Μ. Νίμιτς, της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Χτες η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε αρχικά με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. «Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες θέσεις και στόχους. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για να υπάρξει αποτέλεσμα που θα καλύπτει και τις δύο χώρες, για να βρεθεί μία λύση, χωρίς νικητές και ηττημένους», ήταν το σχόλιο της υπουργού κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου. Κατόπιν, η υπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ακολούθησε συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του διατύπωσε επιφυλάξεις αναφορικά με το περιεχόμενο των προτάσεων: «Με τις προτάσεις μας και την υπεύθυνη στάση μας έχουμε διαμορφώσει μια εθνική κόκκινη γραμμή: μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Οχι στη διπλή ονομασία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας έντονες επιφυλάξεις για τη δέσμη ιδεών Νίμιτς.

«Οι προτάσεις Νίμιτς δεν καλύπτουν τους όρους της εθνικής κόκκινης γραμμής. Προφανώς λέμε όχι στη διολίσθηση σε θέματα πέραν του ονόματος, θέματα για μας απαράδεκτα» κατέληξε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα ενημερώσει σήμερα την ΓΓ του της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα έχει επίσης συναντήσεις με τους προέδρους του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ