Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Σύμφωνος με τις ενέργειες Καρούτσου

Μάρτυρας κατέθεσε χτες ότι μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ σε γραφεία πολιτικών προσώπων

Σύμφωνος με τις ενέργειες του νέου προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών, Κ. Καρούτσου, εμφανίστηκε και χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης, ο οποίος κάλυψε πλήρως την ασυνήθιστη, δικονομικά, ενέργεια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών να ζητήσει τη δικογραφία για το Βατοπέδι από τους αρμόδιους εισαγγελείς - μεσούσης της έρευνας - για να τη μελετήσει.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε κάποιες αποστάσεις από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο οποίος είχε σπεύσει να απαλλάξει πρώιμα τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου ως παραπλανηθέντες. Ο Σ. Χατζηγάκης ανέφερε χτες ότι «η άποψη του κ. Σανιδά δε δεσμεύει τους δύο εισαγγελείς», που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Στο μεταξύ, χτες, ο εισαγγελέας Εφετών Ηλ. Κολιούσης που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έλαβε κατάθεση από μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία γι' αυτή την υπόθεση. Ο μάρτυρας κατέθεσε αυτοβούλως καθώς δέχεται απειλές για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε όσα έχει ήδη αναφέρει σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τη μεταφορά με το αυτοκίνητο του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου την περίοδο 2005-2006 σε γραφεία πολιτικών παραγόντων.

Επίσης, χτες η συμβολαιογράφος Κ. Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, κατέθεσε 15σέλιδο υπόμνημα που απέστειλε μέσω του συνηγόρου της στον εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ