Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΤΤΙΚΗ - ΚΡΗΤΗ
Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών οργανώνει συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Κοραή, στις 9 π.μ.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα φαρμακεία της Αττικής και της Κρήτης, μετά από τις αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων σχετικά με την τελευταία ρύθμιση της κυβέρνησης για την επιστροφή του 3% της τιμής των φαρμάκων από τη φαρμακοβιομηχανία στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η είσπραξη του 3% θα γίνεται από τα φαρμακεία και ήρθε να αντικαταστήσει την επιστροφή του 4% που είχε θεσπιστεί με προγενέστερο νόμο. Στην ουσία, πρόκειται για ένα χαράτσι - λόγω του ανέφικτου της είσπραξης του 3% - σε βάρος των φαρμακοποιών. Και αποτελεί έναν ακόμα προκλητικό μποναμά υπέρ της φαρμακοβιομηχανίας, αφού της χαρίζει 134 εκατ. ευρώ, βεβαιωμένα για 2006 και 2007, που θα φτάσουν - σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς - στα 250 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2008.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, τα Ταμεία εξακολουθούν να μην εξοφλούν τα χρέη τους, ενώ οι καθυστερήσεις πληρωμής μεγαλώνουν λόγω και των ενοποιήσεων με το νόμο Πετραλιά. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) περιορίστηκε μόνο στην κήρυξη της απεργίας χωρίς καμιά αγωνιστική κίνηση. Ετσι, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών οργανώνει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή, στις 9 π.μ. και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ